Säädöt sekaisin

Säädöt sekaisin on blogi (ei enää pelkkä kokeilu). Me emme elä suppeassa maailmassa ja sanavapaus on aseemme, joten aiheet ovat varsin vapaita. Eiran demarina ja Erkki Vauramon suurena ihailijana kannatan avointa keskustelua ja mielipiteiden kirjoa. En lähde suureen itsesensuuriin, mutta yritän olla loukkaamatta omaa yksityisyydensuojaani.

lauantaina, toukokuuta 26, 2007

Metro Go Go!

Tahtoo metron Laajasaloon! Olen aina ollut vaatimaton enkä lapsenakaan kitissyt kaupassa karkkia. Mutta jokaisen elämässä koittaa aika kun on oltava itselleen ja ympäristölleen rehellisen itsekäs ja aidosti tunnustaa mitä tahtoo. Ja minä tahdon metroaseman Laajasaloon.

Ihan esimerkiksi alle kymmeneen vuoteen. Sillä hei, kom oon! Olisihan siinä järkeä ja hankkeesta hyötyisi muutkin kuin Eräs Rouvasihminen. Ja sen Miäs ja sen Lapsi ja sen Koira...

Sikälikin metro Laajasaloon ja Santahaminaan (ilman, että Sandista muutettaisiin miksikään, tonttimaata löytyy muualtakin. Piste!), että Helsinkiä voisi taas pikkasen perustellummin kutsua metropoliksi (vaikkei voisikaan) ja Helsingin metroon liittää loppuun sana 'verkko'.


Kun katselin aamun Hesaria, näin jo meidän kokoonpanon hujauksessa Laajasalosta Tölikässä! Alkoi oikein kihelmöittää! Mikä mahdollisuus! Mikä tulevaisuudenkuva! Toivo elää. Toivo siitä, ettei tämä hanke veisi yli 20 vuotta... Mutta pelko on takamuksessa, että kuitenkin vie.

EI! Minä tahdon uskoa mahdollisuuteen!

Tunnisteet: , , ,

keskiviikkona, toukokuuta 16, 2007

Päivän aforismi:

Organisaatio

Organisaatio on kuin puu, jossa kiikkuu paljon apinoita.
Joka oksalla - eri korkeuksilla - kiipeämässä ylöspäin.
Huipulle päässeet apinat katsovat alaspäin ja näkevät puun täynnä hymyileviä naamoja.
Alhaalla olevat apinat tähyävät ylöspäin ja näkevät pelkkiä perseenreikiä.

Tunnisteet: ,

lauantaina, toukokuuta 05, 2007

Kierrätystä

Sipa-mummo sanoo aina (ihan aina ja moneen kertaan) , kun joku on tekemässä lähtöä: "Kaikkea hyvää, kaikkea hyvää ja paljon enkeleitä". Tuo enkeli-osuus on tullut vasta ihan tässä vuosi sitten kuvioihin.

Aina Markku-serkun kanssa vaihdellaan mummon hyviä juttuja, koska niitä on PAL-JON ja se on jotenkin helpottavaa voida jakaa niitä jonkun vertaisryhmäläisen kanssa. Sillä Sipa… Sipa on joskus, joillekin ja jotenkin erihäijy ja jutut voivat olla… jännittäviä. Etenkin lapsuudessamme ne olivat.

Sipan tämä uusi, pehmeämpi ja mm. yyberystävällinen puoli on vasta näin vanhemmalla iällä päässyt esiin. Pienemmät, anteeksi nuoremmat serkkuni ja mm. Jaakko eivät ole oikein koskaan niin sanotusti oikeaa Sipaa tavanneetkaan.

Joka tapauksessa. Aloimme puoliksi leikillään ja ihan vaan vitsinä toivottamaan toisillemme Markun kanssa "kaikkea hyvää :|" ja minä lisäsin loppuun enkeli-osuudenkin. Markku EI kos-kaan vastaa enkeli-osuudella. Muttei vastannut Joonas-serkkukaan, vaan Markun tavoin sanoi: "Sitä samaa!". No, kuten Sipa en minäkään osaa lopettaa… ;)

Kuva: täältä

Tunnisteet: ,