Säädöt sekaisin

Säädöt sekaisin on blogi (ei enää pelkkä kokeilu). Me emme elä suppeassa maailmassa ja sanavapaus on aseemme, joten aiheet ovat varsin vapaita. Eiran demarina ja Erkki Vauramon suurena ihailijana kannatan avointa keskustelua ja mielipiteiden kirjoa. En lähde suureen itsesensuuriin, mutta yritän olla loukkaamatta omaa yksityisyydensuojaani.

perjantaina, kesäkuuta 01, 2007

Pystyyn kuolleet

Puut Nelostien varrella ovat surullinen näky. Siis etenkin ne, jotka on istutettu uuden pikaradan ja tien väliin. Liian moni on lävähtänyt vinoon, liian moni jo ruskea. Surullista. Tuhlausta, mitä tuhlausta.

Voisin kuvitella, ettei nekään istutukset ole olleet siitä halvimmasta päästä. Se, että jo nyt (siis tarkemmin viime viikonloppuna) kuivuneita puita oli leikattu poikki ja niputettu kasoihin, itseasiassa kertoo paljon. Meistä, moterneista ihmisitä. Mikä siinä on ettemme osaa istuttaa enää edes puuta, joka kalliilla valuutalla on jossain taimitarhassa kasvatettu. Ja näin ovat nekin kestäneet "käytössä"…mitä reilun vuoden, max kaksi. Voi hyvä luoja!

Hyvä on. Viime kesä oli kuuma ja kuiva. Mutta ei se varsinaisesti selitä sitä, miksi puut ovat ykskaks sikinsokin. Mietin paluumatkalla, että "eihän tästä vi**u saaa***a tule mitään, kun kertakäyttöistä on jo 'iki'vihreät havupuutkin".

Tunnisteet: , ,

Helsingille apulaista

No niimpä niin! Heti kun joku vanha piru asettuu ehdolle kaikki kaukkoaa. Ei se semmoinen peli vetele! Missä on keskustelu ja valinnanmahdollisuus?! Helsingin apulaiskaupunginjohtajaksi ei sitten haluakaan enää: Forssan valtuuston varapuheenjohtaja Minna Lintonen, Lohjan kaupunginjohtaja Elina Lehto, Helsingin kaupunginhallituksen jäsen Sirkka-Liisa Vehviläinen, Turun apulaiskaupunginjohtaja Tero Hirvilammi eikä Lohjan sivistysjohtaja Simo Juva.

Onneksi pelissä mukana ovat vielä hallintojohtaja Eila Ratasvuori, apulaiskaupunginjohtaja Aulis Pitkälä sekä omat suosikkini pääjohtaja Kirsi Lindroos ja entinen kansanedustaja Arja Alho.

Haatainen on varmasti tuttu ja etenkin turvallinen. Kaikki tietää mitä Haatainen tekisi ja ajattelee. Haatainen ei ainakaan yllätä. Mutta hei. Nyt ollaan jo puhuttu Metropoli-Helsingistä sen verran reteästi jopa Raakel Hiltusen toimesta, ettei Haatainen nyt kyllä siihen enää istu. Ei ainakaan allekirjoittaneen Helsinki-visioon.

Nou, nou.

Muutenkin demarien tulevaisuudenvisioon pitäisi jo tässäkin asiassa saada vähän sitä tulevaisuutta ja visiota. Missä on Helsingin piirin visio, mikä on sen missio? Millaista Helsinkiä me haluamme ja mihin me pyrimme? Ketä laitamme asioita edistämään? Get real, tämä yksimielisyys on vain sitä mitä aina on totuttu tekemään, pelaamaan niin varman päälle ettei vesi edes seisovassa virrassa värähdä.

Itse omalla mutullani ja riskinottokyvylläni pelaisin Kirsi Lindroosin puolesta. En usko että pätevyydestä olisi kyse. Nyt vain on vähän sama juttu kuin suomalaisilla on ulkomaalaisten kanssa: itselle hieman vieras ja tuntematon pelottaa.

Kyllä se nyt on vaan niin, ettei tällaisiä asioita näin saisi vaan "yksimielisesti" päättää, ilman aikuisten oikeaa keskustelua. Helsinki on Helsinki, mun oma Stadini ja toivoisin piiiiik-ka-sen enemmän meininkiä ja otetta kaupungin asioiden kuten apulaiskaupunginjohtajan valinnassa…

Saarivaltakunnasta,
Missä Luuraa Metro Laajasaloon

Tunnisteet: , ,