Säädöt sekaisin

Säädöt sekaisin on blogi (ei enää pelkkä kokeilu). Me emme elä suppeassa maailmassa ja sanavapaus on aseemme, joten aiheet ovat varsin vapaita. Eiran demarina ja Erkki Vauramon suurena ihailijana kannatan avointa keskustelua ja mielipiteiden kirjoa. En lähde suureen itsesensuuriin, mutta yritän olla loukkaamatta omaa yksityisyydensuojaani.

maanantaina, marraskuuta 28, 2005

Vero, vero – totta se on

Kädet ilmaan! Viikko on jo nyt pelastettu!

Helsigin sanomissa Irja Hyvärinen kirjoittaa verohallinnon ilosanomasta; veroilmoitusta ei ensi vuonna tarvitse täyttää. Aivan, onhan tästä ollut puhetta. Tosin ei vähään aikaan. Tämä on todellinen joululahja, joulun ihme. Jos siis niin myös tulee käymään.

Itse kuuluin veroehdotuksen piiriin kauan, kauan. Sitten hankin toiminimen ja hupsista, minun tulikin tehdä mm. veroilmoitukset. Toiminimi oli muutenkin varsinaisen "kasvattava" kokemus. Jos jokin voi asioissa mennä aivan täysin väärin päin ja päin vastoin, niin se meni. Eikä tarvinnut yksin ihmetellä, että mitä tuli tehtyä, kun itseä viisaammatkin olivat kummissaan oivasta Murphin-tuuristani.

Lomakkeet ja muut täytettävät kyselyt ovat yleensä ihan hauskoja, mutta veroilmoituksen täyttäminen ei minusta ollut mitenkään mieluisaa. Välillä niin toivon, että minussa eläisi vähän pikkiriikkisen pienen pientä kookkaampi diplomi-insinööri, merkonoomi tai edes matemaattisesti lahjakas kassahenkilö, mutta ei. Onneksi talouspäällikkö ystäväni tuli, auttoi, piti kädestä ja käski hengittää.

Sillä kyllähän Suomen kaltaisessa noin 5 171 000 osallistujan Big Brotherissa, isoveli tietää mitä teemme, mihin rahamme käytämme ja miten kaikesta siitä tulisi kantaa yhteisvastuuta veroeurojen muodossa.

Tunnisteet: