Säädöt sekaisin

Säädöt sekaisin on blogi (ei enää pelkkä kokeilu). Me emme elä suppeassa maailmassa ja sanavapaus on aseemme, joten aiheet ovat varsin vapaita. Eiran demarina ja Erkki Vauramon suurena ihailijana kannatan avointa keskustelua ja mielipiteiden kirjoa. En lähde suureen itsesensuuriin, mutta yritän olla loukkaamatta omaa yksityisyydensuojaani.

perjantaina, syyskuuta 15, 2006

Herneet nenässä

Käyn melko säännöllisen usein vanhan kouluni sivuilla. Jälleen kerran voidaan miettiä sitä, että miksi. Lähdinhän perhehernarit nenässä iltalukioon, kun kompromissia eikä mitään neuvottelukanavaa löytynyt.

Ensimmäisillä kerroilla etsin sivustolta tietoa Mikael-myyjäisitä tai jostain syksyn myyjäisistä. Koskaa mitään siihen viittaavaakaan en ole löytänyt. Myyjäisistä siis tai avoimista ovista. Rahaa on ilmoitella kuitenkin Hesarissa...

Nooo Les Grande Spektaakkeli Lapualaisoopperaa taidettiin mainostaa sivuilla, mutta jos uutiskynnys asetetaan noinkin spesifioidusti, niin eipä siellä sitten mitään ajankohtaista olekaan.

Joka ikinen kerta, kun sivuilla käyn katson ihan piruuttani onko luokkasivuille ilmestynyt mitään, onko mitään ylipäätään päivitetty. Ja aina ottaa armottomasti päähän. Joka kerta. Joka ainoa kerta. Hernarit kiuhuvat sieraimissani.

Sitten aina tulen vilkaisseeksi muiden snaider-koulujen sivut. Useimmat ovat yhtä kotikutoisia kuin koulujen nyt yleensäkin. Suurin osa on saanut niihin kuitenkin "steiner"fiilistä ja pari lyö muut kaudalta. Espoon koulu on ykkönen, hiekkalaatikon Kingi, nuumero uuno. Vihdin koululla on nykyisin myös sivut, joita todellakin voi sanoa edustaviksi. Molemmilla sisältökin hakkaa muut koulut.

Mietin tänään taas Bossea (vanhaa bilsan ja mantsan opettajaamme), kun Fannykin laittoi meiliä yksi päivä: "Ihan Bosse tässä mieleen tulee ja on niin käsittämätöntä, että se on kuollu. Se on kumminkin NIIN iso osa meijän lapsuutta ja opetushistoriaa. Bosse oli aina Boss(e). Ja musta tuntuu, että sen tunneilla jengi tykkäs käydä, vaikka se oli niin tiukka. Tai siks just tyypit ehkä diggaskin...". Sitten kävin koulun sivuilla ja sain lähes itku raivarit.

"Tähän kouluun Bossekin tuli tasan varmaan laittaneeksi paljon vaivaa ja näkemystään, mutta miten nämä sitäkään hyödyntävät, arvostavat?! VI**U!". Jos sivuja joku edes aidosti päivittäisi, niin jopa siellä olisi voinut olla joku pieni kunnianosoitus. Harva mies, tosi mies, kiipeää puuhun katsomaan pöllöä, jota siellä ei edes ole.

Mutta kun ei päivitä. Mitälie miettivät homehtuneessa ilmapiirissään, mutta jo olisi aika tuulettaa ja pistää vähän sitä luovaa hulinaa, bossemaisessa kurissa kehiin. Ihan turha asioita on loputtomiin vatvoa ja leipoa, että muuttuvat mössöksi eikä mitään edes synny. Itse veikkaan jotain sensuurikomissiota, joka ajaa kolmen ihmisen näkökulmia ja asiaa.

Edit: Tulin laittaneeksi kouluun sähköpostia aiheen tiimoilta ja kenties kovinkin sanoin kritisoin ja annoin patoutuneiden vesimassojenkin virrata. Kuitenkin yritin tehdä sen rakentavassa hengessä, kuin majava ikään.

Sain kuin sainkin B-puolen (eli ruotsin kielisten luokkien) rehtorilta Peter Alhforsilta vastauksen, jossa hän mainitsi tulevasta johtokunnan kokouksesta ja mm. siitä kuinka B-luokille on saatu uusia oppilaita juurikin heidän uusien sivujen ansiosta ja kautta. Eikä se ole lainkaan nyky maailmassa edes perin merkillistä.

Tunnisteet: , ,