Säädöt sekaisin

Säädöt sekaisin on blogi (ei enää pelkkä kokeilu). Me emme elä suppeassa maailmassa ja sanavapaus on aseemme, joten aiheet ovat varsin vapaita. Eiran demarina ja Erkki Vauramon suurena ihailijana kannatan avointa keskustelua ja mielipiteiden kirjoa. En lähde suureen itsesensuuriin, mutta yritän olla loukkaamatta omaa yksityisyydensuojaani.

keskiviikkona, elokuuta 30, 2006

Leuat loksauttava Espresso

Arvasinhan minä sen. Circo Aereon ja Les Objets Volantsin Espresso oli huikea, huikean hyvä. Tiina, minä ja äitimme kävimme katsomassa sen eilen. Jonna, Inni ja Vigoureux Sasu kävivät katsomassa sen tänään. Nooo, aidot sirkuslaiset toki katsovat esityksiä eri silmin (hyvässä ja pahassa) kuin joku puhtaasti sivustaihailija.

Huomasin kesken esityksen katselevani suu ammollaan, kun nelihenkinen joukkio teki symmetristä jönglöörausta. Eikä yksikään pallo tuntunut, kuulunut ainakaan tippuvan. Kaikki pysyivät viilipyttyinä eikä sahtisankoja tavattu.

Denis Paumierin hopeiset keilat muuttuivat ilmassa antimateriaksi, siitä aivan kuin palloiksi, antimateriaksi ja jälleen keiloiksi. Transsinen musiikki todellakin sopi teemaan, sitä vahvistaen.

Täytyy sanoa, että eräissä kohdissa saattoi olla kovinkin helppoa vetää naiskysymyksiä ihan ajatuksen pintaan. Tämän saman itsessään olivat huomanneet myös muutamat muut. Mutta koska emme tiedä syvempää filosofiaa etenkään kävelykeppeihin liittyvistä kohdista, en ala paasaamaan. Totean vain, että kovin mielenkiintoisia ajatuskuvioita mm. naisen asemasta yhteiskunnassa eilen ja tänään sekä läheisriippuvaisuudesta niistä kuitenkin heräsi.

Sanna Silvennoinen nousi kaikista naiskysymyksistä ja kyseisistä esityksistä huolimatta loistoonsa erittäin monipuolisena sirkustaiteilijana. Emme nähneet tässä esityksessä trapetsia, joka sekin kuuluu neiti Silvennoisen repertuaariin, mutta varsin kattavasti taidot pääsivät esille. Ja hyvä niin. Toivottavasti asia myös muiden tahoilta huomioidaan.

Jos vertaamme Mikä Se Nyt Olikaan -esitykseen viimeviikolla, niin nyt näimme upeaa puvustusta, hienoa komiikkaa, hienotunteisia liikkeitä, yksinkertaista elehdintää, Komaron aina häkellyttävää palloilua, karismaa, oivalluksia, jännitystä ja ahaa-elämyksiä.

Suosittelen... Ei, kehoitan menemään lokakuussa nykysirkusfestivaaleille. Etenkin näihin kahteen esitykseen:

• Circo Aereo & RinneRadio: FRITT FALL
ke 18.10. klo 18, to 19.10.klo 18 Ateneum-Sali

• Circo Aereo & Les Objets Volants: ESPRESSO
la 21.10. klo 19, Stoan iso näyttämö

Molempiin voi ottaa lapsesta riippuen vähän nuorempaakin yleisöä mukaan, kenties Espressoon melko nuoriakin (siis parhaassa Pikkukakkosiässä olevia).

Sillä niin hyviä molemmat ovat. Stoan iso näyttämö on teknisesti kuulemma vielä niin erityisen hyvä, että oh hoh. Uskallan suositella, koska olen itsekin mitä luultavimmin menossa Teletappien sanoin: uuudestaaaaan!

Kuva: täältä

Tunnisteet: ,