Säädöt sekaisin

Säädöt sekaisin on blogi (ei enää pelkkä kokeilu). Me emme elä suppeassa maailmassa ja sanavapaus on aseemme, joten aiheet ovat varsin vapaita. Eiran demarina ja Erkki Vauramon suurena ihailijana kannatan avointa keskustelua ja mielipiteiden kirjoa. En lähde suureen itsesensuuriin, mutta yritän olla loukkaamatta omaa yksityisyydensuojaani.

maanantaina, toukokuuta 15, 2006

Älä unohda onnitella!

Löysin Ervastin divarista viime vuoden puolella loistavan kirjan, josta on ollut jo useamman kerran apua. Välillä jonkin onnittelun keksiminen on jokseenkin työlästä.

Ahti Kallion vuonna 1946 toimittamassa kirjassa on onnittelutekstejä ja puheita nimi- ja syntymäpäiviä ym. tilaisuuksia varten.

"Lukijalle. Älä unohda onnitella! Se on olevinaan niin pieni asia, mutta omasta kohdastamme kukin tiedämme, miten hyvältä tuntuu, kun meitä itseämme onnitellaan jonkin saavutuksen, työpaikan saannin tai vaikkapa vain syntymäpäivän johdosta. Asianomainen onnittelijakin ikäänkuin kasvaa silmissämme."

Kirjassa on myös onnitteluja ammatin mukaan. Tämä sopiikin päivän teemaan.

Pankkivirkailijalle
Tänäpäivänä soisin,
jos vainon voisin,
ne setelit taskuus tiputtaa,
jotk' olet sä saanut niputtaa,
joka talon mä tahtoisin liputtaa.

"Jokaiselle ihmiselle on hänen oma persoonansa tärkeä. Tuskin on yksilöä, joka voi pitää samantekevänä ulkopuolisten suhtautumista itseensä."

Tunnisteet: