Säädöt sekaisin

Säädöt sekaisin on blogi (ei enää pelkkä kokeilu). Me emme elä suppeassa maailmassa ja sanavapaus on aseemme, joten aiheet ovat varsin vapaita. Eiran demarina ja Erkki Vauramon suurena ihailijana kannatan avointa keskustelua ja mielipiteiden kirjoa. En lähde suureen itsesensuuriin, mutta yritän olla loukkaamatta omaa yksityisyydensuojaani.

torstaina, toukokuuta 11, 2006

Heitä kaveri voltti!

Nyt kun vielä muistan, niin kerron että ensi viikolla aion laajentaa reviiriäni Itäkeskuksen Stoaan. Aion mennä katsomaan sirkusta, Circo Aereon kymmenenvuotis juhlaesityksiä. Ehkä jopa ihan hullun monta kertaa.

Luen Liza Marklundin ja Lotta Snickaren kirjaa 'Helvetissä on paikka naisille jotka eivät auta toisiaan'. Olen vasta lukaissut ensimmäisen osan, joka käsittelee lapsuutta, kouluaikoja ja jo synnytyssairaalassa syntyviä sukupuolisia odotuksia, toiveita sekä suhtautumista. Ikävää, mutta onhan se vähän niin, kuten kirjassa todetaan.

Tytöt eivät saa olla aktiivisia, puheliaita, telmiä samassa mitassa kuin pojat. Tyttöjen kuuluisi olla hiljaisia, auttavaisia ja harmittomia. Pyydän nyt anteeksi, omasta puolestani, että olen ollut äänekäs, aktiivinen, toimelias tyttölapsi ja aion pysytellä samalla linjalla jatkossakin. Olen aidosti pahoillaan, jos ja kun se jostain tuntuu rankalta.

Sirkuksessa minusta on hienoa ensinnäkin se, että ihmiset voivat olla pukeutuneita ihan miten vain ja mitä överimpää, sen parempi. Toisekseen se, että naiset ja tytötkin voivat ja saavat olla aktiivisia, toimijoita. Mutta varmasti sirkusmaailmassa asiasta voi olla monenlaisia mielipiteitä.

Mutta Stoaan vaan muutkin! Siellä on tarjolla uudemman kerran Circo Aereon loistava ja kerrassaan kihelmöivä O/I.

http://kulttuuri.hel.fi/stoa/ohjelma/cirkoaero_fi.html
http://www.circoaereo.net/

Kuva: täältä

Tunnisteet: ,