Säädöt sekaisin

Säädöt sekaisin on blogi (ei enää pelkkä kokeilu). Me emme elä suppeassa maailmassa ja sanavapaus on aseemme, joten aiheet ovat varsin vapaita. Eiran demarina ja Erkki Vauramon suurena ihailijana kannatan avointa keskustelua ja mielipiteiden kirjoa. En lähde suureen itsesensuuriin, mutta yritän olla loukkaamatta omaa yksityisyydensuojaani.

tiistaina, elokuuta 22, 2006

Käsky = omppu

Omppu+Z, omppu+S... Kaksi suurta suosikkiani, omppu+C:n ja omppu+V:n edellä. Näppäinkomennot. Yleensä ne ovat verrattomia, ne ovat kuin peruskallio, ne ovat syvällä selkäytimessä eikä kaikkia muista ulkoa kuin ainoastaan näppäimistön kanssa. Ohjelmasta toiseen ne muuttuvat ja niitä voi käyttää eritavoin. Ilman ei voisi olla eikä työskennellä, kuten on tottunut.

Menemättä sen syvemmin rauta- tai softavalmistajien luomaan oravanpyörään ja jatkuviin beta- yms. versioihin, bugituksiin, niin joskus jotain sitä mitä teet ei vain tapahdu. Tämä ottaa jakeluun etenkin komennon omppu+S kohdalla. Tai sitten se on vain suunnattoman mysteeriousta. Vaikka ihminen rakensi tietokoneen, ihminen (normaali ihminen) ei aina konetta ymmärrä. Insinööri kenties paremmin. Mutta kuka ymmärtäisi insinööriä.

(Omppu a.k.a. hannunvaakuna on Apple kompuuttereiden vastine PuuCee kompuuttereiden control-nappulalle.)

Kuva: täältä

Tunnisteet: ,