Säädöt sekaisin

Säädöt sekaisin on blogi (ei enää pelkkä kokeilu). Me emme elä suppeassa maailmassa ja sanavapaus on aseemme, joten aiheet ovat varsin vapaita. Eiran demarina ja Erkki Vauramon suurena ihailijana kannatan avointa keskustelua ja mielipiteiden kirjoa. En lähde suureen itsesensuuriin, mutta yritän olla loukkaamatta omaa yksityisyydensuojaani.

lauantaina, joulukuuta 16, 2006

Anna kiristyä

Tänä aamuna tuntui aivan siltä kuin ilmassa olisi kireyttä. Että lämpötila olisi kiristynyt, että Pakkas-Ukko olisi vihdoin saanut hilattua... itsensä tännekin. Sillä jo olisi aika, korkea aika.

Toivonkipinä lumesta ja valkeasta ...ei yksin joulusta vaan talvesta voisi käydä toteen. Että pian tai edes tätä vauhtia nopeammin pääsisi jäälle kävelemään, paistattelemaan valonsäteissä. Että talvi tuntuisi Talvelta. Että kuulisi lumen narskunnan kenkiensä alla. Haistaisi nenässään, ilmassa pakkasen tuoksun. Näkisi lumihiutaleiden leijailevan taivaalta.

Minä en halua olla keksi-eurooppalainen enkä halua keksi-eurooppalaista talvea. Minä haluan suomalaisen, perus huitsin-nevada talven mihin kuuluu kipakka pakkanen ja oikea lumipeite!

Lumihiutaleita täältä.

Tunnisteet:

6 Comments:

At sunnuntaina, 17 joulukuuta, 2006, Anonymous Anonyymi said...

Minusta tämä talvi on jokseenkin sellainen kuin pitää olla.

Lunta en haluaisi nähdä kuin Sierra Nevadan huipuilla.

Juuri eilen illalla, mietin että miten selitän lumen lasten lapsille, ja päädyin siihen että parempi jos eivät tiedä siitä mitään.

 
At sunnuntaina, 17 joulukuuta, 2006, Blogger Hanna Kopra said...

Äää... Ihan tylsää. Tänään ulkona on ollut mukavan pirtsakkaa. Poskissa tuntuu sopivasti nipistävä tunne ja keuhkoissa tuntee kuinka happi kulkee!

 
At maanantaina, 18 joulukuuta, 2006, Anonymous Anonyymi said...

No tiedän minä niitäkin, joitten mielestä vihamiesten lasten kauhun huudot eivät ole musiikkia.

 
At maanantaina, 18 joulukuuta, 2006, Blogger Hanna Kopra said...

Mutta jos pakkasessa huutaa kauhusta, niin vika on varusteissa. Kerrospukeutuminen, villaa ja puuvillaa ja päällimmäiseksi jotain tuultapitävää...

Mutta naapurin lasten Tarzanrummut lauantaiaamuisin, ovat jo asia erikseen.

 
At maanantaina, 18 joulukuuta, 2006, Anonymous Anonyymi said...

Hö. Ei se kylmä mitään.

Lumi. Se on syvältä.

 
At tiistaina, 19 joulukuuta, 2006, Blogger Hanna Kopra said...

Mutta juuri lumenhan ansiosta pimein aika saa jotain hehkua itseensä.

 

Lähetä kommentti

<< Home