Säädöt sekaisin

Säädöt sekaisin on blogi (ei enää pelkkä kokeilu). Me emme elä suppeassa maailmassa ja sanavapaus on aseemme, joten aiheet ovat varsin vapaita. Eiran demarina ja Erkki Vauramon suurena ihailijana kannatan avointa keskustelua ja mielipiteiden kirjoa. En lähde suureen itsesensuuriin, mutta yritän olla loukkaamatta omaa yksityisyydensuojaani.

keskiviikkona, tammikuuta 03, 2007

Löydä luovuttaja itsestäsi

Tänään tipahti postiluukusta Veripalvelun lehti Ytimekäs (Luuytimenluovuttajarekisterin jäsenlehti). Tiesitkö, että Veripalvelun luuydinluovuttajarekisteristä (jatkossa LYLR) löytyy sopiva luovuttaja noin puolelle kantasolusiirtoa tarvitsevalle? Lopuille luovuttajaa haetaan ulkomailta. Yhteensä eri maissa rekisterejä on 43 maassa ja jäseniä niissä yli 10 miljoonaa.

Tiesitkö, että Suomen rekisterissä on 21 000 jäsentä, joka on suhteutettuna väestölukuun sekä perimään ihan ookoo. Jäsenistä 67 prosenttia on naisia! Tai tiesitkö, että Veripalvelu toivoisi etenkin nuoria miehiä rekisterinjäseniksi?

Tiesitkö, että LYLR:iin liittyminen on sangen vaivatonta? Se tietenkin vaikuttaa kamalan tramaattiselta, muttei se sitä kylläkään ole. Ellei tee siitä älytöntä spektaakkelia. Mikä on tietenkin aina yksi vaihtoehto.

Koska monen jäsenen kohdalla (kuten toistaiseksi myös allekirjoittaneen) kyse on mahdollisuuden luomisesta elämälle ei tässä ole kyse mistään oman itsensä ja kroppansa uhraamisesta. Ei mitään extremeä. Pyörällä kalliolta alas ajaminen on ihan oma juttunsa, sekin. Joskus sen jälkeen saattaa tarvita mm. luovutettua verta, tosin.

Minä en ole ollut sopiva kenellekään, vielä. Mutta mistä sitä olisi voinut tietää ja mistä sitä voisikaan tietää milloin joku sopiva löytyy. Toivottavasti ei ihan heti, kun olen raskaana, mutta heti vaikka jo loppukesästä.

Kuva: täältä

Tunnisteet: ,

2 Comments:

At torstaina, 04 tammikuuta, 2007, Anonymous Anonyymi said...

Ne eivät voi taata ettei verta annettaisi myös kepuleille, joten kannattaa harkita pidempi tovi, haluaako luovuttaa verta, jota saatetaan käyttää epäeettisellä tavalla.

 
At torstaina, 04 tammikuuta, 2007, Blogger Hanna Kopra said...

Sä haluat olla kiusallasi julma. Hyi! Kepulaisiakin Suurempi ihminen pitää olla.

 

Lähetä kommentti

<< Home