Säädöt sekaisin

Säädöt sekaisin on blogi (ei enää pelkkä kokeilu). Me emme elä suppeassa maailmassa ja sanavapaus on aseemme, joten aiheet ovat varsin vapaita. Eiran demarina ja Erkki Vauramon suurena ihailijana kannatan avointa keskustelua ja mielipiteiden kirjoa. En lähde suureen itsesensuuriin, mutta yritän olla loukkaamatta omaa yksityisyydensuojaani.

tiistaina, maaliskuuta 27, 2007

Vappuihmiset

On hattuihmisiä, jouluihmisiä, lätkäihmisiä, koira- ja kissaihmisiä ja sitten on vappuihmisiä. Niin kuin minä ja Suski ja puolipakosta muutama muukin.

Sunnuntaina otimme toden teolla vappupicnicin esille. Alustava keskustelu siitä mitä voisimme tehdä toisin kuin viimeksi, eli paremmin. Niin logistisesti kuin mukavuutta lisäävästikin. Tänä vuonna meillä on jo liikuteltava grilli, jota viime vuonna EN saanut ostaa. Vielä pitäisi rakentaa vetokärry itse setille (viltti 1,5 x 1,5 m + 2kpl. tyynyjä 1 m x 0,4 m) ja siis tietenkin korille (jonne mahtuu lähinnä kyllä vain tarjoiluastiat). Kärryssä tulisi olla isohkot renkaat, että kulkee sitten maastossa kuin maastossa.

Päävärikoodiksi ajattelimme taas mustaa ja pinkkiä. Aiomme suositella muille mustaa istuinalustaa koska: se sopisi isoon viltiin hyvin ja toisekseen tumma imee lämpöä, eli olisi sitenkin hyvä (jos on kylmähkö maa TAI joku kaataa jotain viltille, niin se kuivaa nopeasti). Ja että olisi yhtenäinen kokonaisuus... Vähän pitää olla Hyacint Bucketia ja kynttiläillallisia näissä jutuissa.

Perjantaina katsastin jo pillejä ja muita tilpehöörejä. On aloitettava kartoitus hyvissä ajoin, ettei vaan tule kiire ja epäsopivia hankintoja. Tällä viikolla pitää ottaa ruokatarjoilut agendalle. Koska se vasta haaste onkin. Kuka tuo mitäkin ja miten. Logistiikka on etenkin huomioitava, eli transportaatio.

Vapun to do lista:

- ruokakeskustelut vireille
- kuljetuskärry (hanki tai kyhää)
- pääkalloilmapalloja
- pinkkejä serviettejä
- saippuakuplia
- serpentiiniä (miel. mustaa)
- vappuhuiskuja
- hyrriä
- varmista loistava keli
- uusi kannellinen tuhkis (ehkä kaksi)
- roskapusseille systeemi (että pysyy pystyssä)
- ruuille kuljetuslaatikot (leipomosta?)
- kenties kevyt fleece
- pieni matkaradio (musta tai miel. pinkki), että voidaan kytkeä iPod
- WC-paperia!!
- desinfiointiliinoja (kts. edellinen kohta)
- sunlotionia (jos ollaan tunti tolkulla)
- hattu (jos ollaan tuntitolkulla)
- tarjotin tarjoilusettiin (auttaa ettei asiat kaadu, esim. tölkit yms.)
- kamera
- Ikeasta halpoja kynnysmattoja (istuinalustoiksi)
- to be continue...

Olemme vuosien saatossa kehittäneet melko hyvän setin, muttemme täydellistä. Kuten sanonta kuuluu: rosoiset pinnat ovat vain mielenkiintoisempia. Toki ainahan me pyrimme kehittelemään settiä lähemmäksi täydellisyyttä, mitä se kenellekin merkitsee. Täydellisyys. Meille oikeanlainen tekokukka vie tuota prosessia eteenpäin, kaikilla se ei menisi niin.

Pelottavaa on tietää ettei Simo tule Suomeen kuin vasta vapun jälkeen ja Pojukin saattaa olla laivastossa kiinni. Paha, paha. Sillä settiin kuuluu loistavan kelin, kaiken rekvisiitan ja ruuan lisäksi oikealla tavalla oikea seura. Sillä oikeassa seurassa huonompikin keli menee ja rekvisiittakin voi olla askeettisempaa (ruuan pitää olla kuitenkin kohdillaan).

Elämme siis jännittävissä tunnelmissa, koska olennaistahan olisi saada aikaan erityisen miellyttävä vappupicnic. Ja kenties, ei välttämättä, mutta kenties tänä vuonna paikalle voisi osa mennä jo jotenkin aikaisin. Vaikka ennen puoltapäivää. Ihan vain sijainnin kannalta. Ettei liian liki roskalavoja eikä bajamajoja, isoa tietä, mutta kuitenkin niin että kaikkiin näihin olisi näppärä etäisyys.

Ensi vuonna sitten pitääkin hankkia Piaggio Ape Cross Country, mikä ei olisi yhtään pöllömpi idea. Ei todellakaan.

Tunnisteet: ,

4 Comments:

At keskiviikkona, 28 maaliskuuta, 2007, Blogger Norppa said...

Toisille täydellinen vappu on se että herää, menee tunnelin s-marketin kautta, selviytyy jonoista, on ok keli ja löytää frendejä Kaivarista. Ja kaikki sen lisäksi on vaan superplussaa. Niin kuin lumiukko.

 
At torstaina, 29 maaliskuuta, 2007, Blogger Hanna Kopra said...

Niin lumiukko oli tosi jees viimevuonna. Ja senkin järjesti vaan joku subrais!

 
At torstaina, 29 maaliskuuta, 2007, Blogger Norppa said...

..jonka kanssa tais myös tulla jotain epäpoliittista väittelyä... ;)

 
At torstaina, 29 maaliskuuta, 2007, Blogger Hanna Kopra said...

Oliko? Nooo voi olla hyvinkin, että oli, mutta mä en enää muista että mitä. Vapun kuuluukin olla poliittinen. Edes vähän. Näinä vastaikkainasettelunohiaikoinakin.

 

Lähetä kommentti

<< Home