Säädöt sekaisin

Säädöt sekaisin on blogi (ei enää pelkkä kokeilu). Me emme elä suppeassa maailmassa ja sanavapaus on aseemme, joten aiheet ovat varsin vapaita. Eiran demarina ja Erkki Vauramon suurena ihailijana kannatan avointa keskustelua ja mielipiteiden kirjoa. En lähde suureen itsesensuuriin, mutta yritän olla loukkaamatta omaa yksityisyydensuojaani.

tiistaina, maaliskuuta 20, 2007

"On ajettava omia etuja"

Eräskin äiti-ihminen oli järkyttänyt lastaan kertomalla, että oli Jyrki Kasvin sijaan päätynytkin äänestämään Eero Akaan-Penttilää, koska: "omia etuja pitää alkaa ajamaan". Aivan.

Aika moni on ollut maanantaista asti (viimeistään, jos ei seurannut vaalivalvojaisia) huolissaan siitä, että eduskunnassa on tulevalla kaudella entistä enemmän yli 6kymppisiä kansanedustajia ja entistä vähemmän alle 3kymppisiä.

"Sunnuntain vaaleissa eduskuntaan pääsi vain kaksi alle 30-vuotiasta ehdokasta, kun samanikäisiä pääsi edelliseen eduskuntaan kuusi henkilöä.

SYL:n mukaan tilanteen vakavuutta korostaa se, että vuoden 1999 eduskuntavaaleissa Arkadianmäelle valittiin jopa 13 alle 30-vuotiasta edustajaa.

Liitto nostaa erityisesti puolueiden ehdokasasettelun syyksi eduskunnan keski-iän kasvuun.

Vanhojen ja kokeneiden ehdolle asettuminen näkyy myös vaalien tuloksessa - yli 60-vuotiaiden kansanedustajien määrä tuplaantui.

SYL syyttää nuorten huonosta menestyksestä myös nuorten heikkoa äänestysaktiivisuutta.

Liiton mukaan kampanjoinnin vaatimat jättimäiset rahat ovat siirtäneet nuoret ehdokkaat syrjään jo vaalimainoksissa, koska nuorilta puuttuvat yhteydet yrityksiin.

SYL on vaatinut eduskuntaa korottamaan opintorahaa 15 prosenttia ensi vuoden alusta alkaen.

Nuoret ovat kuitenkin liiton mukaan kiinnostuneita yhteisistä asioista, mikä käy ilmi myös nuorten ja opiskelijoiden vaalikoneen suosiosta.

YLE Uutiset"

Tulos kertoo myös siitä miten nopeita seniorit ovat hitaissa liikkeissään. Nuoremmat eivät saaneet kammettua itseään vaaliuurnille ja näin pääsi käymään. Nyt eduskunnassa on nelisenkymmentä yli 60-vuotiasta, jotka luultavasti noudattavat äänestäjiensä toivetta ajaa oman ikäpolven etuja "kun niitä eläkelupauksiakin annettiin". Eli ihan siis perustellusti.

Näistä vaaleista ehkä opittiin myös se, ettei Kukaan Muu äänestä Sinun puolestasi. Jokaisen on ihan itse käytettävä äänioikeutensa, jotta se toteutuisi. Mahdollisesti selväksi kävi myös se, että äänestämättä jättäminen tukee vain niiden ääniä, jotka äänestävät. Eli mitä harvempi äänestää, sitä harvemman toive ja tahto toteutuu.

Virheellistä on siis puhua, että Kokoomus, Perussuomalaiset tai edes Vihreät olisivat olleet vaalivoittajia, koska Nukkuvat voittivat. He eivät tienneet kenen kanssa olivat tiedostamattaan vaaliliitossa (paitsi ehkä Teräsmiehen, Aku Ankan ja kumppaneiden), he eivät asettaneet yhtään omaa ehdokasta, mutta silti he järjestivät itselleen murskavoiton. Onneksi olkoon!

Kuva: täältä

Tunnisteet: , ,

5 Comments:

At tiistaina, 20 maaliskuuta, 2007, Blogger Norppa said...

Muistat sitten ettei omaa lasta saa järkyttää kun se on täyttänyt kolmekymmentä!
Mehän muuten voitais alkaa tehdä neljästään perhevierailuita kaikkien koteihin..ja vähän jutella näiden vanhempien kanssa..

 
At tiistaina, 20 maaliskuuta, 2007, Blogger Hanna Kopra said...

No paljon pitää muistaa tollasia asioita! Sillä epigenetiikkakin on osoittanut, että syytä todella on tai "pahaolo" vain siirtyy sukupolvelta toiselle!

Tommonen kyläilyhän olisi HYVÄ IDEA!

 
At keskiviikkona, 21 maaliskuuta, 2007, Anonymous Anonyymi said...

Siis oikeesti, mu broidi ei kaynyt annestamassa, ku ei se vaan viittinyt! Hermo menee!

Mutta mua huolettaa, etta keita aanestivat ne nuoret jotka kavi aanestamassa! Tiedan yhden ikatoverini joka aanesti n.40-v kokoomuslaista! Jumankekka! Miten sita ikina saa oman aanensa kuuluviin?

Mielenkiintoista nahda tana 80-luvun mallisen tuhlailun/lainanoton aikana, etta miten Kokoomus hoitaa homman kotiin, nimittain, eikos se ollut Kokoomus hallituksessa kun romahdus tuli ja lama alkoi?...

-London calling

 
At keskiviikkona, 21 maaliskuuta, 2007, Anonymous Anonyymi said...

Niin kai sitä äänestäessä pitäisi ajatella sitä omaa etua, mutta ehkä vähän silleen laajemmin kuin, että joo mä tienaan ihan hyvin, eli äänestän kokoomusta, koska ne laskee sitten veroja ja mullahan on varaa maksaa palveluista. Ja ehkä sitä voisi vaikka aatella vähän niitäkin epäkohtia, jotka on itse kokenut, vaikka ne ei olisikaan enää omassa elämässä ajankohtaisia. Että vaikka on jo valmistunut, eikä opintotuki siis oikeastaan ole enää ajankohtaista, niin se ois silti tärkeää, kun kuitenkin itsekin on asian niin mieltänyt edeltävät 8 vuotta.

 
At torstaina, 22 maaliskuuta, 2007, Blogger Hanna Kopra said...

Lainaan erään Prepen kommenttia, eräästä toisesta blogista, jossa puhuttiin puoluevalinnoista ja se sopii tähänkin kuin mun ihanant hanskat mun kuoriin:

"John Irving oli aikoinaan kusella kun hänen viereensä tuli republikaani joka ihmetteli miten rikas kirjailija voi olla demokraatti ja puolustaa niiden oikeuksia joihin itse ei kuulu. Irving totesi että koki hyödyttömäski lähteä selittämään tuollaiselle mitä sosiaalinen vastuu tarkoittaa."

Äänestämättä jättäminen on jotenkin vain niin turhaa. Vältän käyttämästä sanaa 'köyhää', jolla viittaan henkiseenköyhyyteen. Koska äänestäminen Suomessa on helppoa. Niin helppoa että se käy siinä samalla kun piipahtaa kaupassa. Varisinkin kun joka vuosi äänestyspaikkoja on enemmän ja enemmän kauppakeskuksissa ja tie smissä.

Ehdokkaan löytäminen on tietenkin vähän vaativampaa. Mutta ei sekään ihan ylitsepääsemätöntä. Netti tarjoaa hyvät mahdollisuudet tutustua lyhyessä ajassa moneen ehdokkaaseen ja meilillä voi lähestyä kerralla useampaa ehdokasta. Ja sitten voi edelleen istua persiillään ja homehduttaa sitä sohvassa, odottean vastausta.

Homekin viihtyy persiissä paremmin, jo se joskus saa happaea ja päivänvaloa. Että mullakin menisi hermo. Ja varsinkin, kun ei edes käsi riitä kanaalin yli mäiskimään broidia päähän!!

 

Lähetä kommentti

<< Home