Säädöt sekaisin

Säädöt sekaisin on blogi (ei enää pelkkä kokeilu). Me emme elä suppeassa maailmassa ja sanavapaus on aseemme, joten aiheet ovat varsin vapaita. Eiran demarina ja Erkki Vauramon suurena ihailijana kannatan avointa keskustelua ja mielipiteiden kirjoa. En lähde suureen itsesensuuriin, mutta yritän olla loukkaamatta omaa yksityisyydensuojaani.

keskiviikkona, helmikuuta 22, 2006

Syrjintä

Miehiä(kin) syrjitään. Näin se kuulemma menee. Kaikilla elämän alueilla. No minä en tätä yhtään epäile. Kaiken maailman opettaja-, hoiva- yms. aloilla on tällainen akkavalta. Mutta se kuvio on kyllä miestenkin päissä. Äitiys on vahvemmalla kuin isyys, usein. Ei tosin aina. Koti-isät on hyvä juttu ja minusta kukin perhe-/ruokakunta päättäköön itse mikä heille parhaiten sopii.

Naisvaltaisille aloille on ihan oma termi. Naisjohtaja, naiskuski jne. termit ovat ihan turhia. Päätin jo, että alan kutsumaan kaikkia miespuolisia johtajia ja mitä nyt keksinkin miesjohtajiksi. En siis vain johtajiksi. Mutta olen unohtanut tehdä näin. Pitää skarpata.

Minähän vastustan kaikenlaisen syrjinnän lisäksi kiintiöitä. Kumpin asia on täysin bebasta. Yritän pitää mieleni avoimena, sillä jos lähtee turhan tiukkaan suppeuteen on ihan samalla tasolla kuin ne, joita kritisoi. Pieni mies-etuliitteen käyttö on ehkä jossain tilanteissa sopivaa, jos alkaa näyttää siltä, että minua tytötellään.

Tunnisteet: