Säädöt sekaisin

Säädöt sekaisin on blogi (ei enää pelkkä kokeilu). Me emme elä suppeassa maailmassa ja sanavapaus on aseemme, joten aiheet ovat varsin vapaita. Eiran demarina ja Erkki Vauramon suurena ihailijana kannatan avointa keskustelua ja mielipiteiden kirjoa. En lähde suureen itsesensuuriin, mutta yritän olla loukkaamatta omaa yksityisyydensuojaani.

tiistaina, maaliskuuta 07, 2006

Viva La Mac

Miksi minä(kin) käytän MacIntosh-tietokonetta, eli tuttavallisemmin Mäkkiä? Koska olen käyttänyt PuuCeeta aivan häviävän pienen osan koko tietokoneellistuttua elämääni, eli aina kahdeksankymmentäluvun lopun. Miksi? Koska meillä on aina ollut Mac. Koska vanhemmat tarvitsivat työnpuolesta kyseisen värkin.

Varmaan PuuCeekin on tosi hyvä ja kaikkea ihqua. Asiat riippuvat usein siitä mitä pitää tehdä. Joskus jopa siitä, että käyttöjärjestelmä on vain... kliffampi. Kuten Macissa on.

Muistan miltä etenkin vuonna 2000 odotin kuin kuuta nousevaa uutta myllyä. Tein suhteellisen raskaita töitä jollain vanhalla mopolla, jonka hiirikään ei enää toiminut. Vain ruutupaperinippu auttoi hiirtä hilautumaan paikasta A paikkaan X. Silloinen AD:ni oli saanut Cuben ja minulle oli tulossa uuden rouhea G4 ja optinen hiiri. Joskus syvimmissä ahdingoissa kävin Applen sivuilla katselemassa uusimpia mainosspotteja, eli siis päivittäin.

Kyseisiä spotteja löytyy edelleen netistä, muttei Applen sivuilta. iMacien mainoksista suurin suosikkini on Kermit. Kermit on aina ollut ihan hullun vihree. Mutta suurinta lohtua horisonttiin loi tämä optisen hiiren mainos. Nykyään tosin suosin hiiriä, kahdella painikkeella. Se nopeuttaa työskentelyä.

Käytänhän minä PuuCeetakin, jos on ihan pakko. Käyttis tuntuu vain niin, laiskalle ihmisluonteelle, turhan vaikeaksi väännetyltä. Fiksu pääsee helpommallakin. Ja kun joku kysyy kannattaako Maciin vaihtaa, niin ilman muuta sanon: ilman muuta. Olen siis käännyttäjä. Ja ilman muuta CS-paketin kimppuun kaikki, joilla siihen vain on mahdollisuus.

Mitä on voima?

Tunnisteet: ,