Säädöt sekaisin

Säädöt sekaisin on blogi (ei enää pelkkä kokeilu). Me emme elä suppeassa maailmassa ja sanavapaus on aseemme, joten aiheet ovat varsin vapaita. Eiran demarina ja Erkki Vauramon suurena ihailijana kannatan avointa keskustelua ja mielipiteiden kirjoa. En lähde suureen itsesensuuriin, mutta yritän olla loukkaamatta omaa yksityisyydensuojaani.

perjantaina, helmikuuta 24, 2006

Hopiaa

Asiakas oli ihana, kun halusi päästää minut katsomaan illan jännitysnäytelmää. Tosin taisi olla omakin lehmä ojassa.

Isäni ei ole ollenkaan sporttimiehiä, mutta juoksi pihatietä kotiin, että pääsee katsomaan M15:n taidon näytteitä. Ja voi. Siinä iso mies kieriskelee, surffaa kanavilla hermostuksissaan. Tämä ei ollut meidän iltamme. Ei ihan städäri.

Mutta hopia on hopia. Enemmän kuin suurin osa suomalaisista osasi edes odottaa. Mustat hevoset, curling miehet.

Väliaikaisen toimiston miesten vessaankin oli laitettu (kuulemma) Iltiksen välissä ollut Uusipaavalniemi-juliste. Itse laitoin samaisen jullarin työpisteeni seinään. Jotain dekoratiivista pitää olla, vaikka vain muutamaksi päiväksi.

Tuki-Janin kanssa vertailtiin curling kuulumisia, tietoutta ja mm. linkkejä. Janin MSN-nimikin on lyhyesti: Uusis on kingi. Minä olen nyt kyllä sitä mieltä, että Uusis on minunkin uusi urheilusankari. Sillä tämä laji sopii minun ajatusmaailmaan. Vaikken lajin sääntöjä ja kaikkia hienouksia tiedä enkä tunnekaan. Vielä.

Minulla on vain hyvä fiilis. Kanadan miljoonasta harrastajasta löytyi siis Suomen tuhannen harrastajan joukon valioille sittenkin vastus. Ihan ei oltu siitä varmoja.

Ai niin. Minusta curlingin suomenkielinen nimi voisi olla M15.

Curling kivi: www.novascotiancrystal.com/.../6673/image275.

Tunnisteet: ,