Säädöt sekaisin

Säädöt sekaisin on blogi (ei enää pelkkä kokeilu). Me emme elä suppeassa maailmassa ja sanavapaus on aseemme, joten aiheet ovat varsin vapaita. Eiran demarina ja Erkki Vauramon suurena ihailijana kannatan avointa keskustelua ja mielipiteiden kirjoa. En lähde suureen itsesensuuriin, mutta yritän olla loukkaamatta omaa yksityisyydensuojaani.

tiistaina, marraskuuta 14, 2006

Muista olla kriittinen

Kävimme eräänä torstaina tässä syksyllä Adoben aamuseminaarissa, kuuntelemassa kuinka oikeat gurut käyttävät mm. CeeÄss kakkosta ja tekevät PDF:iä. Oikein ja tehokkaasti, sillä kukapa nyt haluaisi turhan hankalasti tehdä...

Kenties, en mene vannomaan, olimme Tiinan kanssa jokseenkin tylsiä ja raivostuttavia, kun supatimme paljolti keskenämme. Kyllähän pari jimppoa nyt aina jää käteen ja hyvä niin, mutta ukkeleiden asenne kävi riepomaan. Kyllähän mies mistälie Krokotiilistä vaikutti ihan pätevältä jätkältä ja varmasti tekee hyvää tuntiraportointia, mutta jotkut pienet (ja usein merkittävät asiat) olivat vähän huh-huh.

"Siis ku-kaan ei enää kirjoita ensin possua ja tee siitä sitten PDF:ää. Ainoa järkevä tapa on exportata suoraan PDF:ksi" tai "Siis käsi ylös jos joku on täällä sitä mieltä, että kannattaa tehdä tämäkin sillä hitaamaalla tavalla?".

Ja kun kaveri itse teki asioita kuitenkin itsekin osin, niin että saattoi kysyä: "Miksi se tekee ton noin? Miksei se nyt sitten käytä näppäinkomentoa?". Mutta kukapa sitä henkseleitä paukuttaisi ellei mies itse.

Minä kannatan asioiden tekemistä mahdollisimman järkevästi, mutta tässä tapauksessa kun dominorivistöön kuuluu erilaisia painoja ja lehtitaloja painokoneideen, rippeineen ja toimintamalleineen, niin on tyhmää jonkun huudella "Teette vain näin kun mä sanon. Se on niiden painojen ongelma, jos ne ei saa sun aineistoa auki..." Okkei, mutta jotenkin musta tuntuu, että se juuri on MUN ongelma, jos ne ei sitä saa auki.

Pitää aina olla vähän kriittinen, varsinkin jos siltä tuntuu kun toista kuuntelee. Onneksi tosin painojen kanssa voi yleensä aina sumplia ja sopia se tapa joka toimii siellä päässä parhaiten. Toimittaa aineisto vaikka parissa eri "tilassa", joilloin painossa voidaan kokeilla mikä toimii parhaiten.

Tunnisteet: ,