Säädöt sekaisin

Säädöt sekaisin on blogi (ei enää pelkkä kokeilu). Me emme elä suppeassa maailmassa ja sanavapaus on aseemme, joten aiheet ovat varsin vapaita. Eiran demarina ja Erkki Vauramon suurena ihailijana kannatan avointa keskustelua ja mielipiteiden kirjoa. En lähde suureen itsesensuuriin, mutta yritän olla loukkaamatta omaa yksityisyydensuojaani.

torstaina, marraskuuta 09, 2006

Tulevaisuus on lapsissa ja nuorissa

...Niin sanotaan, niin sanotaan. Ja Egotripin laulussa lauletaan:

"Nämä ajat eivät ole meitä varten
mutta on pakko yrittää
Tämä on Jumalan hylkäämä paikka
Se tiedetään

Sinun vuorosi tulee vielä
Vielä sinut huomataan
Tulee päivä jolloin joku näkee sinut sellaisena
kuin minä näen"

Ketkä ovat niitä "joiden aika ei ole vielä mennyt"? Kuka on Arkadianmäellä kuuminta hottia, hotten tottia? Kävinpä Eduskunnan sivuilla katsastamassa naamoja, ihan vaan mielenvirkistämiseksi. Yhdistänkö nimeä mihinkään naamaan, sanooko naamakaan mitään. Ja miksei ehkä sano? Tai miksi jonkun nuorikin naama tuo mieleen vanhan ihmisen, Kekkosen ajan? Miksi Harri Holkerikin tuntuu joihinkin iältään nuoriin radikaalilta?

Tai miksi joidenkin listoilla olevat eivät ole edes nuoria, mutta heistä annetaan jotenkin sellainen kuva, että muita ei ole (heillä), joissa voisi piillä potenttiaalia? Miesten kohdalla tämä fiilinki elää minussa vahvempana kuin naisten.

Valitsin kuvia, jotka olivat samalla sekä pöljimpiä, että henkilöinä hyvin tunnettuja, näkyvillä. Tai ihan vaan iän mukaan nuoria tai jos ei tuntunut löytyvän, niin nuorimpia mitä osui eteen ja jotka jotain sanovat naamoina. Minullekin. Ja mitä se siis taas kertookaan? Minun politiikan tuntemuksestani ja siitä ketä nostetaan ja ketä ei. Siis Suomen poliittisen eliitin ja samalla myös puolueiden yleisestä linjasta? Minä vaan kysyn.

Miehiinhän kuuluisi oikeasti Oras Tynkkynen, joka nyt vastaakin uutta sukupolvea. Ainakin sen yhtä puolta. Vihreillä nyt nuoria naisia on ja noin ainakin iän puolesta demareillakin, kait. Mutta mikä nykyään onkaan nuoren määritelmä?

Odotettu elinikä nousee, niin että korvissa humisee. Viisikymppiset ovat keski-ikäisiä eikä vanhuksia löydy kuin 1910-luvulla syntyneistä. Siltä siis tuntuu. Ollaan viriilejä, joka ei oikeasti ole siis sama kuin nuori tai edes nuorekas. Hyvin säilyneitä... Siis niinka miten?

Onhan siinäkin totuutensa, ettei aivan nuori ihminen voi kylmiltään ollakaan kenties se pätevin hoitamaan vaikkapa ministerin salkkua tai edes riviedustajan tehtäviä, MUTTA se tie kohti riviedustajan pestiä ja vaikka ministeriksi pitäisi olla kuin kahleeton puro, jota ei tukita padoilla. Jolloin se vain ryöpsähtää yli, kun paine kasvaa liian suureksi ja silloin vesi velloo valtoimenaan.

Tärkeämpää kuin takertua epätoivoisesti harhaan, että on yhä se nuorilupaus on arvokkaasti ikääntyä. Huomata oma arvo aina kussakin iässä. Ja joskus koittaa vain se aika että Sinusta tulee sellainen, jonka pitäisi nähdä muut sellaisina kuin Sinäkin kerran olit.

Ja loppuun: Kuvat ovat Eduskunnan virallisilta kotisivuilta. Kyllä. Nämä ovat täysin päteviä ja virallisia kansanedustajien kuvia. Jotka on ottanut nk. ammattikuvaaja (veikkaisin kuitenkin, kaikesta huolimatta). Paitsi jotkut ovat toimittaneet omia kuvia, jonka toisaalta ymmärtää, mutta ihan kaikilla ne nyt eivät ole niin paljoa parempia.

Voidaan kysyä, että mistä Arkadianmäellä on taas maksettu? Kun onhan niitä kuvia ja sitten on ihan oikeasti hyviä kuvia. Itsekin tiedän pari, jotka voisivat ottaa sitten uudet kuvat. Ellei tarkoitus ole näyttää niin pöljältä kuin todellisuudessakin on.

Tunnisteet: ,