Säädöt sekaisin

Säädöt sekaisin on blogi (ei enää pelkkä kokeilu). Me emme elä suppeassa maailmassa ja sanavapaus on aseemme, joten aiheet ovat varsin vapaita. Eiran demarina ja Erkki Vauramon suurena ihailijana kannatan avointa keskustelua ja mielipiteiden kirjoa. En lähde suureen itsesensuuriin, mutta yritän olla loukkaamatta omaa yksityisyydensuojaani.

keskiviikkona, marraskuuta 08, 2006

Sovinismin linnakkeet

Näin eilen osittain Ajankohtaisen kakkosen ohjelman, jossa mm. käsiteltiin eduskunnassa "mahdollisesti" esiintyvää sovinismiä.

Voi pojat. Onhan se kohteliasta sanoa, vakuuttaa ja väittää, ettei sellaista kun sovinististä käytöstä tai vaikkapa tytöttelyä tapahdu (ainakaan) eduskunnassa. On myös mukavaa, että jotkut miehet tulisivat ihan surullisiksi mies-sukupuolen puolesta jos tällaista oikeasti (ihan oikeasti) tapahtuisi. On se jännää. Sillä jos eduskuntaan pääsee kuka vain ja kansanedustajat edustavat kansakuntaansa, niin uskon vahvasti, että sovinismi kukkii kesät talvet Arkadianmäelle siinä missä muuallakin.

Minusta on myöskin hölmöä lähteä kääntämään asiaa paremmin päin sillä, että "nykyään naiset tuntuvat tirskuvan meille miehille". Hei, joillekin tirskuu ihan kaikki. Miehet, naiset ja puutarhatontutkin.

No kyllähän se minustakin on tyhmää, että jotkut äärifeministit ovat toisaalla ihan yhtä näköalattomia ja rasittavia. Silti, jos joku mies, ukko, äijän käppänä minua tytöttelee vastaisuudessa, niin... Aim sou sori. Jotain ihan yhtä typerää ja yleistävää aliarviointia on tulossa takaisin, bumeranginlailla.

Useimmiten sitä jää suu auki ja pöljistyneenä kuitenkin tilanteeseen. Sillä eihän nyt kukaan järkipäinen voi olla "noin dorka". Itseään koulutettuina ja sivistyneinäkin pitävät ihan aikuiset ihmiset, miehet, kansakunnan tukipylväät ja ties mitä hienoa sekä ylvästä osoittavat olevansa aivan täysin henkisesti epäpäteviä. Ja useimmiten vielä niin epäpäteviä, että välittömästi seuraava palaute koetaan "täysin aiheettomana sekä loukkaavana käytöksenä". Oi... ja voi.

Minäkin, joka olen alle kolmikymminen nainen olen tehnyt vaikka kuinka monen tällaisen miehen kanssa töitä, viikosta toiseen. Voin sanoa, että on vaikeaa tehdä omat työt hyvin ja yleensäkään saada niitä tehtyä, kun joku täysi pälli sotkee toisaalla, delegoi jopa faksin lähettämisensä eikä osaa tulostaa kaksipuolisesti, saati korjata jälkiään, pysyä sovituissa aikatauluissa ja lopulta pillaa. Siinä ei työaika ole aina edes riittänyt, ei oma panos, tekeminen. Heillä on puheenmuunnin päässä. Ihan sama mitä "hameväki" sanoo se tuntuu kuullostavat samalta kuin elokuvassa "Hei, kuka puhuu" aikuisten puhe pikku-Mickeylle. Siksi on varmastikin helppoa pitää naisia tyhmänä tai osaamattomina. Kun itse on korvaton kaveri.

Kutsun heitä lempeästi selkärangattomiksi. Kun ei ole sitä omaa suoraselkäisyyttä (eikä sitä edes pyritä kasvattamaan), niin tulee sovinistejä. Niin se vain on. Kutsu sitä itse vaikka "miehiseksi oikeudeksi", mutta lättyyn tulee (sanallisesti ainakin), jos et tajua pitää typeryyksiäsi mahassasi.

Kuten hyvä ja osuva sanonta kuuluu: Eivät kiillotetut kengät herrasmiestä tee. Ja niin se todellakin on. On turha sonnustautua lakerikenkiin tai koviinkauluksiin, jos suusi avatessasi olet ...dorka. Aivopolion riivaama.

Sitten kommentoisin jonkun, en muista kuka tämä Luojan lahja oli, erään keskustalaisen kansanedustajan kommenttia eilisessä Ajankohtaisessa kakkosessa. "On vain olemassa naisten töitä. Kuten synnyttäminen--". Nyt päästiin ytimeen. Siis silloinhan miesten ainoa tehtävä olisi spermantuottaminen... Ja tätä Keskustan miehen avittamaa Aasinsiltaa pitkin pääsemme hyvin helposti niinkin ilkeään ajatukseen, että "...sehän hoituu sitten vaikka vanhassa navetassa. Siellähän on lypsyvehkeetkin jo valmiina".

Tunnisteet: , , , ,