Säädöt sekaisin

Säädöt sekaisin on blogi (ei enää pelkkä kokeilu). Me emme elä suppeassa maailmassa ja sanavapaus on aseemme, joten aiheet ovat varsin vapaita. Eiran demarina ja Erkki Vauramon suurena ihailijana kannatan avointa keskustelua ja mielipiteiden kirjoa. En lähde suureen itsesensuuriin, mutta yritän olla loukkaamatta omaa yksityisyydensuojaani.

perjantaina, lokakuuta 27, 2006

Laajasalo - Degerö

"Laajasalo (ruots. Degerö) on saari ja Helsingin 49. kaupunginosa Itä-Helsingissä. Alueen asukasluku on noin 16 000 ja pinta-ala noin 8,4 km².

Laajasalon saarella sijatsevia alueita ovat mm. Yliskylä, Jollas, Hevossalmi, Tullisaari ja Kaitalahti.

Laajasalon peruspiiri, johon kuuluvat Laajasalon saarella sijaitsevien osa-alueiden ohella mm. Santahamina, Vartiosaari ja Villinki, on 16,55 km² maapinta-alallaan Helsingin suurin. Asukkaita tässä merelliseen Helsinkiin lukeutuvassa peruspiirissä on yhteensä 16 486 (1.1.2005) ja työpaikkoja 1851 (31.12.2003).

Laajasalossa on paljon puhdasta luontoa ja monia rantoja. Monet lapsiperheet viihtyvät Laajasalossa, koska he kokevat sen rauhalliseksi seuduksi." – Laajasalo

Tiistaina ja mahdollisesti jo sunnuntai-iltana alkaa muutto, Laajasaloon. Tiistaina se pitää myös saada loppuun, mutta se tuskin on ongelma. Minua ei jännitä, mutta minulla on odotuksen kihelmöivä tunne. Ennen sen herätti jouluaatto, nyt pitää jo muuttaa.

Huomenna äiti ja minä pakkaamme loput tavarat, sulatamme pakastimen ja luultavasti siivoammekin jo. Tänään on jo perjantai. Sunnuntai-ilta on kovin lähellä.

Koulukaverini asui ennen Jollaksessa, tulevan kotimme melko lähellä. Hänen vanhempansa asuvat siellä edelleen. Toinen vanha koulukaverini on jo kerennyt muuttamaan vielä lähemmäs meitä. Asuimme lapsina saman bussireitin varrella Kauniaisten postinumeron alueella. Sekä tietenkin Anna ja John asuvat aivan iholla, viereisessä rapussa.

Siis ei tule yksinäinen olo. Onhan Yliskylän ostari melko tuttu erään vuoden ajoilta ja Laajasalon biitsi ollut jo muutamana kesänä minusta aivan loistava Temppukerholle. Ensi kesänä siis Temppukerho voi treenata mm. hyljepyörintää ja Baywatch-juoksua vaikka joka päivä.

Tunnisteet: , , ,