Säädöt sekaisin

Säädöt sekaisin on blogi (ei enää pelkkä kokeilu). Me emme elä suppeassa maailmassa ja sanavapaus on aseemme, joten aiheet ovat varsin vapaita. Eiran demarina ja Erkki Vauramon suurena ihailijana kannatan avointa keskustelua ja mielipiteiden kirjoa. En lähde suureen itsesensuuriin, mutta yritän olla loukkaamatta omaa yksityisyydensuojaani.

sunnuntaina, joulukuuta 17, 2006

Mitä se onni on?

Mistä on pienet tytöt tehty?
Sokerista kukkasista inkivääristä kanelista;
Niistä on pienet tytöt tehty!

Mistä on pienet pojat tehty?
Etanoista sammakoista
koiranhännän tupsukoista
Niistä on pienet pojat tehty!

– Pia Perkiö

Mutta mistä onni on tehty? Kauppalehden Lähiökuningatarella on siitä omanlaisensa ajatus, kuten varmasti jokaisella. Vaikka minulle ei kylläkään avautunut, että mikä. Niin, että mitä Jenny Jännäri oikein nyt tarkoittaa, ajaa takaa tai haluaa sanoa.

"Ulsterin yliopiston tutkimuksen mukaan onnellisimpia ovat lapsettomat sinkut. Heidän perässään ovat lapsettomat pariskunnat. Pariskunnat, joilla on lapsia, ovat selvästi onnettomampia kuin lapsettomat. Olen siis onnellisuuskilpailun pohjasakkaa.--"

"-- Ihana lounasyhteisöni totesikin, että monesti aineellisessa kurjuudessa elävät kehitysmaiden ihmiset ovat huomattavan onnellisia. Sellainen on yhteisön voima. Pitäkää omistanne kiinni."

Ja väliin mahtuu monta muutakin ajatusta, joista en vain saa kokonaisuutenakaan kiinni. Mutta sen minä uskallan sanoa, että onni on jokaiselle jotain mitä se ei ihan jokaiselle kenties ole. Toisen onni ei ole onnea toiselle. Joku tulee onnilliseksi kun pääsee matkalle, toinen tulee onnilliseksi jostain muusta.

Ei lyödä lukkoon onnen määritelmää, vaan annetaan ihmisten ihan itse itsessään tuntea mistä onnensa löytävät.

Tunnisteet:

1 Comments:

At maanantaina, 18 joulukuuta, 2006, Anonymous Anonyymi said...

Onegin, kerron salaisuuden
Tatjana antoi onnen uuden
mä ennen elin yksinäin
en tinnyt mitä onni on
nyt aurinko kirkkaana loistaa
ja nuoren elämäni auvoon sekä onneen vie

Nuo kataluudet, seurapiirein
ne jäitä ihmiselon on,
ja joutavuudet turhin kiirein...

 

Lähetä kommentti

<< Home