Säädöt sekaisin

Säädöt sekaisin on blogi (ei enää pelkkä kokeilu). Me emme elä suppeassa maailmassa ja sanavapaus on aseemme, joten aiheet ovat varsin vapaita. Eiran demarina ja Erkki Vauramon suurena ihailijana kannatan avointa keskustelua ja mielipiteiden kirjoa. En lähde suureen itsesensuuriin, mutta yritän olla loukkaamatta omaa yksityisyydensuojaani.

sunnuntaina, huhtikuuta 29, 2007

Ei lausuta kuten kirjoitetaan

Minusta on hauskaa jos ja kun jotkut puhuvat heavystä, eli heavystä (lausutaan kuten kirjoitetaan, aivan kuin suomalaisena kuuluisikin sana ilmaista ääneen). Minusta on myös ihan asiallista tietää miten jotkut vähemmän tiedetyt asiat, sanat tai nimet tulisi/kuuluisi lausua.

Vaikkapa kuten kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin. Joka kuulemma oli laittanut tiedoteen siitä miten hänen nimensä tulisi lausua. Minusta on ihan hyvä, että asiat mm. lausutaan kuten ne tulee lausua, siis oikein. Mutta kieltämättä tapauksessa on jotain tuttua.

Siitä tulee lämminhenkisesti mieleen Hyacinth Bucket (lausutaan Bouquet, eli Bukkeeee). Siispä meidän perheessä (mafiamaisen laajana käsitteenä), jossa vain kaikista... kaikkia merkille pantavimpia kutsutaan "hellyyttävillä" lempinimillä (kuten Kallion Taskukrapu, Mykkä-Antzu, Ossi Sohvalta, Vittu-Jonna, Demari-Noora, Tohtorin Tytär, Leipuri-Anna, Naurava Buddha, Stasi jne.), Stefan on täst'lähin Stefan Bouquet.

Edit: Niin siis Ossihan on Päivää-Ossi eikä Ossi Sohvalta, mutta sohva liittyy tähän nimeen olennaisesti. Sitten on tietenkin siis Neiti Nysä, ent. Vaisu-Jaakko (nykyinen Jaakko tai Jaska), rouva Reuters, Kiskanmies, Nutturapää, Klonkku… Ja siis minäkin olen (tai olen ollut) Lilli-Puttinen, Puttinen, Tipsu Maitosuu, Stipe, Handu… Ja isäni sekä setäni ovat nykyään myös Hansu ja Ripsa.

Kuvat: täältä ja täältä

Tunnisteet: ,

1 Comments:

At lauantaina, 23 tammikuuta, 2010, Anonymous Anonyymi said...

mita olin etsimassa, kiitos

 

Lähetä kommentti

<< Home