Säädöt sekaisin

Säädöt sekaisin on blogi (ei enää pelkkä kokeilu). Me emme elä suppeassa maailmassa ja sanavapaus on aseemme, joten aiheet ovat varsin vapaita. Eiran demarina ja Erkki Vauramon suurena ihailijana kannatan avointa keskustelua ja mielipiteiden kirjoa. En lähde suureen itsesensuuriin, mutta yritän olla loukkaamatta omaa yksityisyydensuojaani.

torstaina, helmikuuta 23, 2006

Curling sanastoa

Nelosen uutisten kautta opin jälleen jotain uutta, curlingista. Städäri tarkoittaa Täydellistä heittoa.

Toissa vuonna Kuusankoskella myöskin asuva (Kuusaalla asuu paljonkin ihmisiä) tätini kertoi valittuja paloja Hezen (syntyperäisen kuusaalaisen) Helsingin slangi tietämyksestä. Suosikkihan on döfä, varsinkin jos sen liittää lauseeseen: Tuolta se döfä nyt tulee.

Mutta tämä tarina liittyi Hezen armeija aikoihin, jolloin kasarmilla oli ollut poikaita myös Helsingistä. Nämä jullit olivat puhuneet Städäristä, mutta se tarkoitti kylläkin Helsinginsanomia a.k.a. Hesaria.

No, tuota Städäriä Heze on saanut puolustaa ja tehdä pesäeroa döfään. Niimpä kun toissa vappuna sitten Kaivopuistossa (oolsounounääs Kaivari) täydellisen upean picnic-leirimme vieressä oli Itse Sami Garam, päätin kysyä asiaa. Eikä se mitään tiennyt. Kun ei ollut varma, niin puhui ihan ympäripyöreitä ja lopuksi totesi, että "Kyyllä se vois Hesaria tarkottaa, mutta en mä... Kai se vois. Vois, vois". No Heze tuli iloiseksi, kun tätini vuosia jatkunut nakittelu osoittautuikin ihan vain... No ehkä sille oli naureskeltu kuitenkin niin paljon, ettei sitä pyyhi mikään pois.

Mutta huomiseksi toivotaan aika montaa städäriä. Raajat ristiin!
"Minä olen Markku Uusipaavalniemi. Älä pidä muita Uusipaavalniemiä."

Tunnisteet: ,