Säädöt sekaisin

Säädöt sekaisin on blogi (ei enää pelkkä kokeilu). Me emme elä suppeassa maailmassa ja sanavapaus on aseemme, joten aiheet ovat varsin vapaita. Eiran demarina ja Erkki Vauramon suurena ihailijana kannatan avointa keskustelua ja mielipiteiden kirjoa. En lähde suureen itsesensuuriin, mutta yritän olla loukkaamatta omaa yksityisyydensuojaani.

torstaina, helmikuuta 23, 2006

Luovuus tappaa tylsyyden

Heipä hei lapset! Tänään Hanna-täti auttaa teitä oppimaan kuinka tapetaan, silvotaan, murhataan ja vaikkapa teurastetaan Tylsyys. Kyllä. Tähän ei tarvita kuin hippunen innostusta.

Sinun ei tarvitse kuin seurata näitä muutamaa kohtaa, joita myös ohjenuoraksi voimme kutsua:

• Ensin tullaan niin sanotusti ulos laatikosta (tähän ei tarvita kaappia).

• Sitten tehdään jotain, mikä ei sovi normirutiineihin.

• Jotain mitä itsekin voisit (suppeana päivänä) pitää IHAN greisinä. Mutta ei se sitä ole, vaikka onkin.

• Kun vatsalihaksesi eivät enää kestä tai heti kun sinusta tuntuu, voit lopettaa (älä lopeta vain siksi, että joku katsoo sinua vinoon).


• Nyt olet yltiöhysteerisen tilan jälkeen rentoutunut ja tylsyys on tapettu.

Mitä se siten voisi olla, se Jokin? Se on ihan sinusta kiinni. Voit pukeutua siskosi kanssa (jos sinulla siskoa on) vaikkapa halvaksi huoraksi ja mennä ulos täyttömäen päälle ottamaan valokuvia. Niitä on sitten myöhemmin hauska katsella ja ne voivat toimia tylsyydentappajina (koska tilanne palaa niin elävästi mieleesi).

Voit katsella Julmahuvi DVD:ltä Toukon Muksuluuria ja toteuttaa improvisaation keinoja käyttäen jonkun mukailman.

Tai sitten ota näistä kuvista itsellesi mallia. Varmasti lähes kaikki tarvittava löytyy ja jos ei löydy, keksit varmasti jotain vastaavaa. Muista, että aina voit tehdä tylsyydentaposta itsesi näköisen.

Voit myös yhdessä ystävän kanssa leikkiä vaikkapa hylkeenpylkeen kouluttajaa-pouluttajaa, jolloin tarvitsette tietenkin vielä ämpärin sekä esimerkiksi kalapuikkoja. Voitte myös valmistella tätä kohtaa ostamalla kalakarkkeja, mikäli kalapuikot eivät kuulu teidän suosikkeihinne.

Ja näin kaikki lapset osaavat ja tietävät sen kuinka tylsyys tapetaan. Siihen ei tarvita televiisionia eikä edes pleikkakeikkaa. Hitunen vain hulvattomuutta ja avaraa toimintaa, niin homma hoituu kyllä!

Aivan totta! Pekka se siellä jo tietää mitä voisikin keksiä kämppiksen pitkistä kalsareista ja viilipurkeista. Kyllä se Pekka sitten on nokkela poika.

Ja Liisakin keksii, että isällähän on ihan uudet nahkahansikkaat. Kyllä isäkin varmasti ilahtuu, kun hansikkaille on keksitty ihan uutta käyttöä. Niin sitä pitää. Juu ja kyllä, todellakin. Isän karvahatustakin voi olla joksikin.

Nyt Hanna-tädin viikonloppuputki häämöttää jo edessä päin eikä Hanna-täti ehkä millään kerkeä kertomaan mitään uutta eikä mullistavaa, kuin vasta ensi kuussa. Mutta älkää olko lapset huolissanne, kyllä Hanna-täti taas palaa ja silloin Hanna-tädillä on paljon uutta ja jännittävääkin kerrottavanaan.

Mutta siihen asti lapset! Muistakaa olla luovia.

Tunnisteet: