Säädöt sekaisin

Säädöt sekaisin on blogi (ei enää pelkkä kokeilu). Me emme elä suppeassa maailmassa ja sanavapaus on aseemme, joten aiheet ovat varsin vapaita. Eiran demarina ja Erkki Vauramon suurena ihailijana kannatan avointa keskustelua ja mielipiteiden kirjoa. En lähde suureen itsesensuuriin, mutta yritän olla loukkaamatta omaa yksityisyydensuojaani.

tiistaina, toukokuuta 23, 2006

Ihan vaan siksi

Koska nyt vain on päällimmäisenä vuoden kuluttua Suomessa pidettävät viisut, niin olen miettinyt koko päivän kenet minä valitsisin juontajiksi ja miksi.

Osku Heiskanen ja Jarkko Valtee eivät ehkä sitten kuitenkaan istuisi parhaiten itse juontajapariksi, mutta back stagen "Miltä nyt tuntuu?"-juontajakaksikoksi kylläkin. Sekä kaikenlaisiin edeltäviin viisupippaloihin jne.

Selityskin on selvä. Euroviisut ovat niin gay, siis niiiiin GAY, että olisi vain asiallista panostaa näyttävämmin Euroviisujen lojaaleimpaan ryhmään. Toisekseen kaikki mitä ikinä ollaan Euuroviisuissa nähty on aina niin draaag, enemmän tai vähemmän onnistuneesti. Pitäisi vain tehdä sitä vielä vähän överimmin. Ja siinä Osku ja Jarkko ovat niin hyviä, vetämään niin upeasti yli.

Olen päätynyt nyt siihen, että Roman Schatz ja Erkki Toivanen voisivat juontaa Euroviisut, koska en keksi naispuolisia henkilöitä. Siis yhtä jotenkin nasevia tehtävään kuin nämä kaksi.

Vaikka Schatz onkin syntyjään saksalainen, niin ei se mitään, koska Schatz on sitä mieltä, että "eniten diskriminoitu ryhmä Suomessa ovat keski-ikäiset miehet", eli ihan pätevä juontamaan Suomen viisuja. Erkki Toivanen on taas niin charmantti ja aito herrasmies, joka osaa kieliä, niin Erkki kävisi kuin nenä Euroviisujen päähän. Erkillä on myös mitä loistavin artikulaatio.

Minä haluaisin mielummin nämä kaksi miestä juontamaan Suomen järjestämiä viisuja kuin Mikko Leppilammen ja Heikko Paasosen (tai mikä se nyt on). Sillä tuollaisia siloposkisia, rusketusruiskutettuja nuoria miehiä mahtuu 100 tusinaan ja tilaa vielä jääkin. Ei se käy, se ei niin käy. Pitää olla rösöä ja kontrastia. Erkki ja Roman sitä paitsi hallitsisivat kielet melkolailla kattavasti. Sehän olisi aina plussaa.

Naisista, etenkin jo julkisuuteen nostetuista vaihtoehdoista kannatan Minna Haapkylää, koska hän on elegantti, hyvin suomalainen (viano ja viehkeä, suorastaan luomun kaunis), mutta samalla kovin eurooppalainen. Mutta olisiko näyttelijä myös hyvä juontaja, tässäkään tapauksessa? Hmmm…

Bettiina S. on ihan vekkuli, mutta pysyisikö Bettiksellä mopo kourassa? Se kun on niin rönsyilevä. Olisiko se niin väliksi? Mutta joka tapauksessa viisuthan tulee juontaa sekä suomeksi että ruotsiksi, koska se olisi virallista. Eli tavallaan toisen juontajan tulisi osata perfetto sitä ruotsia(kin). Niiiiiin… Marso B:hän kait osaa sitä ruattia ja Marso voisi olla ihan tosi jees. Marso on jo niin supisuomalaistunut käsite naminameineen, että tavallaan Marso voisi olla tosi jees. Vaikka Romanissa ja Erkissä on enemmän Sitä Jotain.

Noh, enhän minä tätäkään asiaa päätä, vaikka haluaisin kyllä päästä miettimään ihan virallisestikin kenet valitaan ja miksi.

kuva: http://www.showhat.fi

Tunnisteet: ,

1 Comments:

At tiistaina, 23 toukokuuta, 2006, Blogger Konsonantti said...

Peter Franzen on ihan ehdottomasti paras vaihtoehto. Hällä on karismaa. Koko eurooppa olisi polvillaan. Ainakin naispuolinen.

Hänelle kaveriksi joku kivannäköinen naisihminen.

 

Lähetä kommentti

<< Home