Säädöt sekaisin

Säädöt sekaisin on blogi (ei enää pelkkä kokeilu). Me emme elä suppeassa maailmassa ja sanavapaus on aseemme, joten aiheet ovat varsin vapaita. Eiran demarina ja Erkki Vauramon suurena ihailijana kannatan avointa keskustelua ja mielipiteiden kirjoa. En lähde suureen itsesensuuriin, mutta yritän olla loukkaamatta omaa yksityisyydensuojaani.

tiistaina, toukokuuta 23, 2006

Ou my Lordi

Tästä on puhuttu. Niin Suomen osallistumisesta Euroviisuihin ja siitä, että juurikin Lordi valittiin edustamaan hienoa ja jaloa kansaamme. Jos Lordia ei olisi lähetetty, niin minusta sinne ei olisi tarvinnut ketään edes lähettää. Kiakumiset ja humpat osaavat muutkin kansat hoitaa.

Ymmärränhän minä niitä fyysisesti ja/tai henkisesti vanhoja ja konservatiivisia Jumalaa pelkääviä, mutta antaa olla. Jos ei riitä selitykset, niin minkäs teet. Ei ne usko, että osa bändistä olisi mitään nuorisopastoreita tms. tai että laulujen sanoista voisi saada vähän osviittaa. Tai sitä, että Mr. Lordi on itse tehnyt maskit ja miksei olisi tehnyt, kun kerran osaa ja voi. Tai että minusta tuo on sellaista heavy (lausutaan kuten kirjoitetaan) normien karikatyyrisointia, etenkin 80-luvun.

Niin tai näin, Euroviisut on ensi vuonna Suomessa. Nyt on jo aika ihmiset reakoida. On kulunut tarpeeksi vähän aikaa Helsingin MM-kisoista, niin muistamme sen kamalan häpeän ja nolouden joka voi vaan syntyä siitä, kun kaikki on niin kamalaa. Kun valosöyksi kutsutaan kahta laservaloa, jotka kohtaavat yössä. Ja on vain vuosia aikaa, että sama voi pahimmassa tapauksessa toistua. Luotan kyllä Jungnerin johtamistyyliin ja jo Lordin Euroviisuihin kutsumisen myötä muuttuneisiin asenteisiin.

Mutta tuskin voi jäädä laakereille lepäilemään ja odottamaan muutoksen syntyvän itsessään. Pitää edes ilmaista että haluaa muutosta ja olla yhtenä pienenä äänenä, äänienmeressä. Puhua vaikka vain kulmakapakassa, että "ei kyllä sitten mitään kamalia kahisevia verkkareita vapaaehtoisille tai siis ylipäätään kenellekään!".

Minä ainakin kualen, jos sitten tämä voitto (joka saattoi olla monelle ja monesta eri syystä protesti. Protesti viisujen kökköyttä vastaan ja muutoksen puolesta.) ryssitään jollain tv-Kakkosen valaistuksilla ja ylipäätään kökköyksillä. Kerrankin olisi aito syy tehdä ihan erilaiset Euroviisut, sitähän koko Eurooppakin halusi.

kuva: täältä

Tunnisteet: ,