Säädöt sekaisin

Säädöt sekaisin on blogi (ei enää pelkkä kokeilu). Me emme elä suppeassa maailmassa ja sanavapaus on aseemme, joten aiheet ovat varsin vapaita. Eiran demarina ja Erkki Vauramon suurena ihailijana kannatan avointa keskustelua ja mielipiteiden kirjoa. En lähde suureen itsesensuuriin, mutta yritän olla loukkaamatta omaa yksityisyydensuojaani.

keskiviikkona, kesäkuuta 21, 2006

Kumit kunniaan

YLE:n uutisissa kerrottiin, ettei suomalaisia nuoria kiinnosta "oikein" kondomin käyttö. Daa'ah! Mutta YLE:n verkkouutisissa asiasta ei ole vielä mitään. Välillä ihmettelen kyseisen sivuston päivittelyä.

Joka tapauksessa uutinen on tyrmäävä. Pian varmasti suomalainen nuoriso ei usko toiseen maailman sotaankaan, vaan uskoo sen olevan Hollywoodin luomaa fiktiota. Onko todella niin noloa ostaa kortonkeja ja haluta niitä käytettävän? Vai miksi pelata venäläistä rulettia?

Tiedän ihmisiä, jotka eivät A) käytä kondomia, B) käy testeisäkään ja C) jokseenkin puolihuolimattomasti harrastavat seksiä uusien tuttujen kanssa. Se ei tunnu vierestä katsoen kovin hyvältä ja toisaalta sitten jos jotain vakavampaa tarttuu, niin mitäs sitten? "Mitä me sanottiin" saattaa tuntua julmalta.

Seksuaalisuuden ja seksin pitäisi ainakin olla ihan luonnollista, sitä kautta niitä lapsia on aina tullut. Tai no... jokatapauksessa siihen liittyvät siittiöt ja munasolu. Nykyään kun ei tarvitse harrastaa seksiä lapsia saadakseen. Luonnollinen asia seksi kuitenkin on. Jos katsotaan paljonko sitä jokapaikassa on ja sitä pursuaa.

Voidaan vain miettiä onko se sitä sitten. Jos kondomin käyttö on jotenkin vaivaannuttavaa, niin pitäisikö sitä seksiäkään harrastaa? Jos ei ole valmis kantamaan kokonaisuudessaan kunnollista vastuuta itsestään ja toisista, niin ehkä ei ole kypsä harjoittamaan seksiä.

Sitäpaitsi kondomien/kortonkien/kortsujen hankkiminen on nykyään ihan eri juttu kuin 20 vuotta sitten. Ostopaikkoja on jokapaikassa, värejä, makuja, malleja ja ties mitä erikoisuuksia lukemattomia. Sopiva löytyy varmasti. Mutta jos sekään ei riitä eikä tiedot taudeista ja tartunnoista sekä niiden seurauksista, niin hölmöjähän ihmiset ovat. Ihan vain ja ainoastaan Höl-mö-jä.

Suuri, paradoksaalinen ja suorastaan rikollinen sankari Kirkko on tehnyt tällä saralla paljon pahaa. Kaikesta tiedostavuudestaan ja tieteellisistä faktoista huolimatta kirkko on suoltanut antikondomipropagandaansa, niin että se on johtanut AIDS-orpoihin ja miljooniin muihin ihmiskohtaloihin.

Laman jälkeinen Suomi on säästänyt monesta paikasta ja on mm. lainimlyönyt tulevat polvet seksi- ja sukupuolivalistuksessa. Siinä on peltoa jota niittää.Mutta tietoa saa, jos sitä viitsii vähän hakea.

Nuoret googlettavat päivät pitkät ja tieto olisi heiän ulottuvillaan. Miksei sitä haluta? Ei etsiä eikä löytää?


Kuva: täältä

Tunnisteet: , , ,

2 Comments:

At torstaina, 06 heinäkuuta, 2006, Anonymous Anonyymi said...

Tästä tulikin mieleeni, että koska lasten teosta tulee niin paljon kustannuksia mm. hoitovapaiden, lasten sairastelujen ja muitten syitten vuoksi, pitäisi lasten hankkimen sallia vain niille, jotka eivät ole työiässä.

 
At torstaina, 06 heinäkuuta, 2006, Blogger Hanna Kopra said...

Sitten vain pitääkin miettiä, jotta ketkä niitä sitten olisivat. Alle 18- ja yli 65-vuotiaat... Hmmm...

Alle 18- ja yli 65-vuotiaidenkin sekä kaikkien siltä väliltä tulee minusta jokatapauksessa kondoomin käyttö.

 

Lähetä kommentti

<< Home