Säädöt sekaisin

Säädöt sekaisin on blogi (ei enää pelkkä kokeilu). Me emme elä suppeassa maailmassa ja sanavapaus on aseemme, joten aiheet ovat varsin vapaita. Eiran demarina ja Erkki Vauramon suurena ihailijana kannatan avointa keskustelua ja mielipiteiden kirjoa. En lähde suureen itsesensuuriin, mutta yritän olla loukkaamatta omaa yksityisyydensuojaani.

keskiviikkona, elokuuta 09, 2006

Mitä se demokratia oikein on?

Nyt kun Saddam Hussein on vihdoin oikeudessa ja Slobodankin sinne saatiin (vaikka hyöty jäi ...arvioitavaksi), Kongossa on vaalit ja meilläkin ovella, niin on hyvä kentis hitusen miettiä sitä mitä se demokratia oikein on ja se hössötys sen ympärillä.

Miksi äänestää, miksi jättää äänestämättä, miksi ottaa selvää ketä äänestää, mitä puoluetta äänestää, miksi tai ylipäätänsä sitä, että on äänioikeutettu.

Yleistä ja yhtäläistä äänioikeutta juhlitaan 100-vuotisjuhlissa lauantaina 26. elokuuta Eduskunnan uuden lisärakennuksen auditoriossa.

Minä en nyt tiedä tämän klipin syvimpiä tarkoitusperiä, mutta se ei kenties ole edes tarpeen. Minussa tämä herättää ajatuksia ja koska ajattelen, siis olen. Myös äänioikeutettu.

Tunnisteet: , ,

2 Comments:

At keskiviikkona, 09 elokuuta, 2006, Blogger Telemakhos said...

Aivan asian vierestä. Kirjoitit muistaakseni joskus kuukausi sitten tupakkalakosta. Vai muistanko väärin? Miten sujuu?

 
At keskiviikkona, 09 elokuuta, 2006, Blogger Hanna Kopra said...

Todella positiivista. Kuulun niihin, joiden on pakko vain lopettaa eikä siihen kuulu mitkään purkat, pillerit, hypnoosit tai muutkaan.

Se on vain asia joka pitää lopettaa eikä sitä edes auta vastaavantyyppiset lieventävät asiainhaarat.

Niin se oli viimeksikin, mutta lakkoilua kesti alle kaksivuotta. Nyt sitä tulee kestämään pidempään, koska se on päätetty ja koska tiedän nyt miten paljon se vajaa kaksi vuotta ärsyttää minua.

Motivaatio on nyt varsin kohdillaan. Kiitos kysymästä.

 

Lähetä kommentti

<< Home