Säädöt sekaisin

Säädöt sekaisin on blogi (ei enää pelkkä kokeilu). Me emme elä suppeassa maailmassa ja sanavapaus on aseemme, joten aiheet ovat varsin vapaita. Eiran demarina ja Erkki Vauramon suurena ihailijana kannatan avointa keskustelua ja mielipiteiden kirjoa. En lähde suureen itsesensuuriin, mutta yritän olla loukkaamatta omaa yksityisyydensuojaani.

perjantaina, elokuuta 04, 2006

Kalusteista ja vankeinhoidosta

Nyt kun on muutto tässä jossain vaiheessa edessä niin mietin, tietenkin, kiivaasti huonekalujen asettelua ja ruokapöytää (joka vihdoin saadaan). Olen ajatellut, että tarvittaessa ja juhlapäivinä saisi aikaiseksi sellaisen yyyper pitkän ruokapöydän.

Tämä tarkoittaisi, että yksi vaihtoehto olisi keittiön "arkipöydän" ja olohuoneen ruokapöydän yhdistäminen. Eli, että pöydät olisivat saman korkuisia ja levyisiä, yhteensopivia. Voisivat olla muutoin erilaisia, koska liinallahan pinnat kuitenkin peitettäisiin.

Kah, mistä moiset sitten saisi? Nooo... Ei ainakaan Ikeasta eikä Sotkasta. Vepsäläiselstä ja Zarrostakaan ei taida löytyä ja toisekseen... Mistään melkein sopivasta en lähtisi sitten maksamaankaan niin montaa rahaa. Eli pitäisi joko itse tehdä tai sitten teettää. Jälkimmäinen saattaisi olla nk. järkiratkaisu.

Olen päätynyt vaihtoehtoon: Vankeinhoitolaitos. Tosin en ole käynyt tutustumassa Keravankaan kauppaan, mutta kuitenkin. Se on ainakin vaihtoehto, jos ei muuta.

Mutta sitä minä ihmettelen, että Vankeinhoitolaitoksen valikoimissa ei ole mitään wirkkala-tyylistä tai muutakaan funkkismaista. Sääli. Sellainen kun uppoaisi, noin ostostenteko mielessä.

Joskus löysin netistä tällaisen jenkkisaitin, josta löytyy kaikenlaista lastenhuoneisiin. Tyyliä, josta kun vähän ottaisi jotain "tuhtiutta" pois, niin voilá olisivat juuri hyviä. Ja kuten kuvan tuolikin, niin aika vekkuleita osa. Miten hhyvä ja yksinkertainen idea. Outoa, ettei Ikea ole tehnyt tuosta jotain muovikopiota...

Eli siis minusta Vankeinhoitolaitoksen puutyöosasto voisi tehdä myös aikuiseen kokoon jotain tämän tyyppistä, niin alkaisi varmaankin fyffendaali virrata vilkkaammin.

Kuva: www.landofnod.com

Tunnisteet: ,