Säädöt sekaisin

Säädöt sekaisin on blogi (ei enää pelkkä kokeilu). Me emme elä suppeassa maailmassa ja sanavapaus on aseemme, joten aiheet ovat varsin vapaita. Eiran demarina ja Erkki Vauramon suurena ihailijana kannatan avointa keskustelua ja mielipiteiden kirjoa. En lähde suureen itsesensuuriin, mutta yritän olla loukkaamatta omaa yksityisyydensuojaani.

perjantaina, elokuuta 04, 2006

Riippuvaiset

Yleisradion uusimpiin kuuluva tv-spotti on minusta, subjektiivisesti aivan kamala. Se on osoitus huonosta mausta ja siitä, ettei tätä varmaankaan ole mietitty kovin monelta kantilta tai sitten kuitenkaan kovin monitahoisesti. Eli kampanja on syvältä hanurista.

Minulle ei aukea ihan se onko kyse puhtaasta huumorista, empaattisuudesta vai mistä. Minun on aika työlästä vääntää tämä spotti mielekkääseen moodiin. Tai siis suhtautumiseni siihen.

Siis yleläiset ovat vähän niinkuin entisiä alkoholisteja tai mitälie addikteja, jotka käyvät AA:ssa tai näiden omaisia, jotka puolestaan käyvät Al-Anonissa? Ja tämä on hyvä, koska/miksi/siksi...?

Tässä on vähän sellaisia henkilökohtaisiin kipupisteisiin meneviä piirteitä, jotka ovat herkkiä, hauraita, kulkevat käsikädessä oman ja läheisten pahanolon kanssa, joten siksikin minusta tämä aihevalinta on ihan paska.

Näiden ohjattujen ihmisten dialogit ovat suurelta osin ihan plääh, elleivät todella vainoharhaisen juuri alkoholista luopuneen juoppohullun, joka ei kait kuitenkaan ole tarkoituksen mukaista. Vain onko?

Ainoa "plussa" jota voi antaa on visuaalisesta ankeudesta, joka tavallaan sitoo tämän käsittelytavan siihen todelliseen maailmaan, jota halutaan ja ei haluta tavoitella.

Tällainen spotti voisi mennä jollain Dina-kanavalla tai kuopatulla A-tv:llä tai jossain haistahanuri sketsisarjassa, muttei YLE:llä.

Tunnisteet: ,

3 Comments:

At perjantaina, 04 elokuuta, 2006, Anonymous Anonyymi said...

Katoin spotin, ja kuvasit aihevalintaa hyvalla sanalla - PASKA! Ollaan niin vakavia ja tosissaan julkisen palvelun asialla, mutta sitten kuitenkin tehdaan "pilkkaa" oikeasti rankoista jutuista. Siis oikeesti, mita HELEVETTIA?

 
At perjantaina, 04 elokuuta, 2006, Blogger Hanna Kopra said...

Nähtiin Ari Paska Peltonen Weeruskassa ja jos jossain olisi Paskalista tv-spoteille, niin äänestäisin kuin suomalaiset Skypen kautta Lordia Euroviisuissa! Siis tätä ko. spottia.

 
At perjantaina, 04 elokuuta, 2006, Blogger Hanna Kopra said...

Ja jos sanoisin jotain kampanjan toisesta spotista, niin voi fukin rautalanka ja al-le-vii-va-us!

Ou Mai Gaad!

 

Lähetä kommentti

<< Home