Säädöt sekaisin

Säädöt sekaisin on blogi (ei enää pelkkä kokeilu). Me emme elä suppeassa maailmassa ja sanavapaus on aseemme, joten aiheet ovat varsin vapaita. Eiran demarina ja Erkki Vauramon suurena ihailijana kannatan avointa keskustelua ja mielipiteiden kirjoa. En lähde suureen itsesensuuriin, mutta yritän olla loukkaamatta omaa yksityisyydensuojaani.

keskiviikkona, syyskuuta 27, 2006

Ensimmäinen kokoontuminen

On erilaisia kerhoja, kuten yksi suosikeistani: Hiljaisten seiväshyppääjien kerho. Itse en ole varsinaisesti kuulunut paljoa kerhoihin. Mitä nyt Kultapossukerhoon.

Eilen oli kuitenkin Salaisten kirjoitusten kerhon ensimmäinen kokoontuminen. Meitä on hurjat kolme kerholaista. Tämä saattaa olla vähän herkempien ja feminiinisyytensä kanssa lähemmissä tekemissä olevien juttu.

Meillä oli todella mukavaa ja terapeuttista. Jopa siinä määrin, että aivan kello laukkasi rusakon selässä ja missasin Hetimiten-ohjelman, joka tavallaan sapettaa. Kun mitään uusintaa ei ole tulossa eikä ole niitä nettisivujakaan.

SKK:n tarkoitus on kokoontua säännöllisesti, juoda vaikka teetä ja nuoremman Fazer-tädin leipomaa omenapiirasta, jutella tovi, sitten kirjoittaa vaikkapa kolmesta yhteisestä teemasta kukin omalle paperilleen. Sen jälkeen kirjoitukset talletetaan salaiseen paikkaan määräajaksi, esimerkiksi kuudeksi kuukaudeksi. Sitten puolen vuoden päästä kirjoitukset otetaan esiin ja voimme verrata kulloisia teemoja ja miten kukin ne kokee. Esimerkiksi ajatuksia länsi-metrosta.

Itse kerroin pari salaisuutta, joita en puhu kelleen nyt muutoin. Voin leimaantua "mahdottomaksi", siis entisestäänkin. Yksi jäsen purkasi tuntojaan paperille, että jaksaa olla jatkossakin reipas ja kolmas jäsen kirjoitti siis to-del-la paljon. Itse kerkesin myös piirtämällä kuvaamaan omia fiiliksiäni.

Voi olla, että toisaalla perustetaan "Erittäin Salaisten salakirjoitusten kerho", jonka teemat ovat toisenlaiset kuin SKK:n. Tästähän voi muokata vaikka millaisia kirjoitus- ja teekerhoja. Vaikkapa Salaisten reseptien kirjoituskerhon, jossa annetaan otsikoiksi esimerkiksi "Omena, sinappi ja chilli", "Lihaisa leipä" sekä "Länsi-Guinean viidakon sähäkkä unelma". Tavallaan tuo on vähän niinkuin sitä gourmeegoogletusta, josta Hetimiten-ohjelmassa viime viikolla oli puhe.

Jokainen keksiköön itselleen sopivimman kerhon ja teemat.

Tunnisteet: ,