Säädöt sekaisin

Säädöt sekaisin on blogi (ei enää pelkkä kokeilu). Me emme elä suppeassa maailmassa ja sanavapaus on aseemme, joten aiheet ovat varsin vapaita. Eiran demarina ja Erkki Vauramon suurena ihailijana kannatan avointa keskustelua ja mielipiteiden kirjoa. En lähde suureen itsesensuuriin, mutta yritän olla loukkaamatta omaa yksityisyydensuojaani.

tiistaina, marraskuuta 21, 2006

Edustaja, piiriedustaja

Niin. Näin siinä vain kävi. Eilen tuli välillä miettineeksi... muutamaakin asiaa: 1) Mitä mä täällä teen?! 2) Ei helvetti, voiko täältä lähteä pois? 3) Mitä se solidaarisuus on? 4) Voisiko tätä vielä hankalammin tehdä? ja mm. 5) Voi jeee...

Mutta ei se mitään. Kokemusta rikkaampana taas, päivään uuteen ja eteenpäin.

Laik a piirikokousedustaja. Mitä minä kertoisin, näiden silmin läpi nähtyä ja kehon kautta koettua? Suurin osahan ei tällaisissa käy. Käsittääkseni. Ehkä se on juuri se syy, että äänestysmetodi tuntui olevan jostain syvältä... kaukaisuudesta. Maassa, jossa kansanäänestyksetkin hoituvat helpommin, voisi olettaa että alle 200 ihmisen äänestyskin olisi rutinoitunutta ja selkeää. Tai sitten ei...

Onneksi "järjestelmän sisällä voi vaikuttaa", eli aina voi tehdä aloitteen. Vaikka sellainen missä ehdotetaan, että henkilöllisyys varmistetaan ilmoittautumisessa ja se suo täyden äänivallan kokouksessa.

Ja voisi vaikka ajatella, että joku fiksumpi järjestelmä/systeemi keksittäisiin helposti siihenkin, että missä järjestyksessä äänestämään mennään. Ettei tulisi sellaista sekasortoa ja kaaosta. Koska se nyt vaan on typerää. Yksi vaihtoehto voisi olla vaikka, että jaostojen nimet laitetaan siihen itsestään skarppaantuvaan heittimeen. Ja onhan lista toisekseen kaikilla. Ja kyllä, voisi siellä joku niitä vielä huudella...

Kuvan ikäisenä minusta olisi ollut hurjan hienoa käydä viemässä lappuja ja lippuja tungoksessa, koska se olisi tuntunut tärkeältä. Mutta koska Neuvostoliittokin kaatui lapsuuteni aikana on turhanpäiväinen jonottaminen minusta... typerää, jos ja kun helpommallakin pääsisi.

Ja siitä solidaarisuudesta. Se on iso asia. Ja välillä tuntui, että joidenkin kupit olivat kuivuneet eikä solidaarisuutta ollut edes puolta kuppia. Mutta pieniin ihmisiin tuppaa törmäämään. Mutta kyllä sinne mennään uudestaan. Hakemaan vaikka lisäsäpinää ja uuden varapuheenjohtaja Kolasen sanoin siirtämään hyvää vipinää (vaali)työhön.

Ehkä väsymys ja verensokerin alhainen taso todellakin aiheutti sen, että muutama jupisija, huutelija ja puheenvuoronkin käyttänyt kaveri sai enemmän huomiota ja väritti itselle välittynyttä fiilistä. Eikä heidän pöljäisyydestään saisi muita rangaista.

Miten se sattuikaan. Tapasin tuttuja. Lordin uuden Monsterman-videon toinen ruumis on Espoon Steinerin säestäjä ja toinen demari. Sekin selvisi eilen. Olisihan se pitänyt arvata.

Tunnisteet: , , ,

2 Comments:

At keskiviikkona, 22 marraskuuta, 2006, Anonymous Anonyymi said...

Demari näyttelemässä ruumista...

 
At keskiviikkona, 22 marraskuuta, 2006, Blogger Hanna Kopra said...

...joku ilkeämielinen voisi todeta, että "luonnerooli". Mutta yleistäminen onkin niin helppoa.

 

Lähetä kommentti

<< Home