Säädöt sekaisin

Säädöt sekaisin on blogi (ei enää pelkkä kokeilu). Me emme elä suppeassa maailmassa ja sanavapaus on aseemme, joten aiheet ovat varsin vapaita. Eiran demarina ja Erkki Vauramon suurena ihailijana kannatan avointa keskustelua ja mielipiteiden kirjoa. En lähde suureen itsesensuuriin, mutta yritän olla loukkaamatta omaa yksityisyydensuojaani.

torstaina, joulukuuta 07, 2006

Tripla P

Päivän polttavin puheenaihe on ehdottomasti eiliset Linnanjuhlat. Millaiset puvut, kampaukset (oliko huoliteltu vai ei), meikit, kengät ja etenkin millainen ryhti kullakin oli. Kuka oli hurmaava ja kuka... noh, ei.

Yksi asia ylitse muiden oli ryhti. Sirkka-mummoni on monessa asiassa kovin kohtuuton ja kamalakin, mutta ainkin yhdessä asiassa mummeli on oikeassa. Ryhtiä pitää olla. Ihminen näyttää vätykseltä, jos kulkee kumarassa, laahustaa ympäriinsä.

Etenkin jos ja kun pukeudutaan paljon paljastavaan, olkaimettomaan ja hihattomaan asuun, iltapukuun. Silloin puku menettää paljon komeudestaan ja kauneudestaan, jos ja kun kantajan ryhti on... mitä nyt on ja jos sitä on.

Toinen seikka on nk. monosyndrooma. Jos kengät eivät ole tutut, eli jo jonkin verran pidetyt, huomataan se heti. Se kun näkyy askeleessa, askellus vaikuttaa ryhtiin ja tukala olo nyt paistaa kasvoistakin. Vääränlainen korko (korkeus, kulma, malli) on myös seikka, joka voi tehdä muutoin elegantista naisihmisestä lompsivan lehmipojan.

Kysymys. Jos voi käydä kampaajalla, miksei voi meikata? Sillä onhan kampaajalakin käynti ja ylipäätään hiusten kauniiksi laittaminen ns. koreilua ja jos koreilu on syntiä, niin miksei sitten voi samantien meikatakin?

Ohjaaja taisi olla mies, koska kaveri ei oikein löytänyt niitä erilaisia pukuja ja etenkään niitä hienoja pukuja. Kaveri laittoi ruutuun useampaan otteeseen samoja kolttuja ja pese-ja-pidä -kampauksia.

Oma suosikkini vieraista oli Lasse Pöysti. Aina yhtä hurmaava ja elegant. Silmälasit olivat etenkin mitä gruuveimmat. Ja kuten Lasse Pöysti meitä ohjeisti: Älä koskaan vastaa kysymykseen yhdellä sanalla, vastaa aina yhdellä lauseella.

Parhaan läpän heitti Karjalanlahja naiskirjailijoiden kaartin, eli entinen Laila Hietamies: "--Kuuli että veteraaneja on tuolla jossain, pienessä huoneessa." Kyllä. Niitä on niin vähän, että mahtuvat jo jonnekin tuonne, pieneen huoneeseen.

Mutta! Todellinen Linnanjuhlien tripla P on kyllä YLE:llä esitetty Linnan jatkot. Voi huh huh! Mitä?! Miksi?! Miksi ihmeessä nk. jatkot olivat kuin... jostain... syvältä? Oikeat jatkot olivat ihan varmaan jossain muualla. No vaalivuosi edessä ja pakkohan sitä on laulaa karaokea pikku tiuterissa ihan valtakunnallisella kanavalla. Mutta oikeasti eiiiii... Ei, ei ja ei. Ei tarvitsisi. Eikä tarvitsisi laittaa Linnan jatkojen teemaksi Turvallisuutta. Eikä tehdä siitä mukamas jotain keskustelu-ajankohtais -ohjelmaa.

Ohjelmasta olisi voinut tulla vetävä ja mielenkiintoinen, jos vieraita olisi juotettu kuten Big Brotherissa. Mutta nyt... Ei, se ei vaan toiminut.

Kuva: täältä

Tunnisteet: ,

1 Comments:

At perjantaina, 15 joulukuuta, 2006, Anonymous Anonyymi said...

1800 vierasta.
Jos ajatellaan että puolet niistä on miehiä ja 20% niitä joutuu ostamaan itselleen kengät, se tarkoittaa lika kahta sataa matkaa Tukholmaan ja kun edes takainen lippu maksaa noin 180€ ja asialliset kengät noin 300€, tulee pelkästään miesten kengistä 86 000€ rahaliikennettä, ja jos kerran Tukholmassa käy, palaa rahaa muuotoinkin ainakin satasen verran, joten yhteensä yli 100 000€ liikkuu pelkästään miesten kengissä.

Tuosta Finnairin osuudesta pysyy maassa jokunen penninki, mutta muutoin isoin osa koko potista menee ulkomailla.

Näin olisi kansantaloudellisesti järkevää, ettei kutsuttuja vaihdettaisi joka vuosi, vaan päin vastoin, vähennettäisiin määrää joka vuosi kuolleitten ja kepuleiden verran.

 

Lähetä kommentti

<< Home