Säädöt sekaisin

Säädöt sekaisin on blogi (ei enää pelkkä kokeilu). Me emme elä suppeassa maailmassa ja sanavapaus on aseemme, joten aiheet ovat varsin vapaita. Eiran demarina ja Erkki Vauramon suurena ihailijana kannatan avointa keskustelua ja mielipiteiden kirjoa. En lähde suureen itsesensuuriin, mutta yritän olla loukkaamatta omaa yksityisyydensuojaani.

maanantaina, marraskuuta 27, 2006

Ruoka syö jälkiruokaa

Olimme Mairen kanssa perjantaina mantereella, shoppailemassa. Kitscissä toimitimmi pääkalloasioita ja kävimme Kirjokannasta hankkimassa Vapun suositteleman kirjan (Lapsi lääkärinvastaanotolla tmv.), jonka lainasinkin jo Jaakon äidille. Stockmannin kosmetiikkaosaston rajalla törmäsimme Steiner-pioneeri Marja Dahlströmiin, jonka kanssa väänsin uhmakkaasti ekalla siitä miten tasaista, kompaktia värialaa tulisi värittää palikkaväreillä. Olimme silloin erilinjoilla.

Tällä kertaa jutustelu oli välitöntä ja siinä oli hyvä flow. Olinhan tietoinen mm. siitä, että Arabianrantaan on perustettu "Ruotsinmallin" mukainen senioritalo. Daa'ah, tunnenhan Erkki Vauramon!

Mutta näissä vanhus- ja senioritaloissa on yksi merkillinen piirre. Nimi. Onko kyseessä rankkaa itseironiaa (joka jotenkin saisi asian tuntumaan paremmalta) vai mitä?! Marja D:kin asuu Loppukirissä?! Hollolan kuntakeskuksessa on Huili... Miten olisi Kalikkiviiva tai Viimemetri, Toinenjalkahaudassa tai joku muu yhtä napakka?

Ennigeis. Kuten Neuron neurologi on minua kehoittanut, pitää Stockmannilla nauttia paljon nesteitä (jos sinne ylipäätään pitää mennä), etsin vishyä käsiini ja löysinkin. Päädyin pikaisesti hankkimaan myös mansikkasorbettia. Erittäin herrrkullista.

Pienessä eiralaissuomenruotsalaisessa painostuksessa siinä uuden sisäänkäynnin luona istuessa tarjosin loppuja vohvelivahverosta myös Mairelle. Sillä seurauksella, että kun kiinalaisten mieshenkilöiden letka kulki ohitsemme se näytti lähinnä siltä, että olen ostanut koiralleni (jolla oli, tietenkin, helmet kaulassa) oman jäätelön wanhanajan töttörössä.

Enkä minä ymmärrä kiinaa, mutta ymmärsin minä mitä miehet keskenään viestittivät...

Tunnisteet: , ,

1 Comments:

At tiistaina, 28 marraskuuta, 2006, Anonymous Petja Jäppinen said...

Tapahtui mieleen pulautus.

Toimin muutama vuosi sitten konsulttina konsultille, joka ideoi Arabianrannan kehittämistä.

Siinä yhteydessä ehdotin mediapäiväkodin vaikka sitten yksityisen, perustamista alueelle.

Mediapäiväkodissa painotettaisiin modernin yhteiskunnan mediavälineitten käyttöä monipuolisesti, vastuullisesti ja näin ollen myös kriittisesti.

"Venäläiset olivat jo Podkwatkdjissa, kun kuulin Klausin selvinneen sittenkin Stettiniin. Itkin ilosta.

 

Lähetä kommentti

<< Home