Säädöt sekaisin

Säädöt sekaisin on blogi (ei enää pelkkä kokeilu). Me emme elä suppeassa maailmassa ja sanavapaus on aseemme, joten aiheet ovat varsin vapaita. Eiran demarina ja Erkki Vauramon suurena ihailijana kannatan avointa keskustelua ja mielipiteiden kirjoa. En lähde suureen itsesensuuriin, mutta yritän olla loukkaamatta omaa yksityisyydensuojaani.

maanantaina, joulukuuta 04, 2006

Miksei talvi jo tuuu?

Koska Helsingissä olisi ollut marraskuussa lunta ja meri jäässä? Minä en vaan muista, mutta minulla on nyt ongelmia muistaa milloin lumet tapaavat sulamaankin.

Todella monesta on todella hienoa, että kelit ovat nykyisin näinkin "hyvät", Jos ei suorastaan sivistyneet [lue: keksi-eurooppalaiset, kyllä keksi]. Minusta se ei oikein ole. En ole mikään vanha luontoliittolainen, "viherpipertäjä", en värjää villapiatojani itse poimimillani kasviväreillä enkä ole edes Vihreänliiton jäsen. Minusta vuodenajat ja että niitä on neljä ...on vain hienoa. Vaihtelu virkistää.

Luin Petja Jäppisen (Sanoma Ihmiskunnalle) blogia päivänä eräänä ja taas tulin miettineeksi, että mikä meitä vaivaa. On tehty tutkimus juuri nytsillään, että olikohan 60 prosenttia voisi ajatella laskevansa huonelämpötilaansa kahdella asteella, tehdäkseen edes jotain maapallon ilmatilan lämpenemisen ...ei ehkä estämiseksi, mutta hillitsemiseksi. Kuinka moni sitä myös laskee?

En tiedä. Johtuuko tämä siitä, että jakaudumme (siis minä ja Jaakko, kun Tyyppi on tulossa) vai mistä, mutta pieni efortti sen eteen etten nyt maksimoi omaa kerskakulutustani yritän kierrätää pahvit ja tölkit, biojätteet ja sanomalehdet. Koetan muistaa ottaa kauppaan kangaskassin (niitä vain pitäisi olla aina yksi laukussa ja toinen takin taskussa, useampi yleensä ja ovensuussa aina kasa että olisi mukana kaupassa), en osta mm. paljon mainostettuja jugurttituotteita, joiden pakkaus on minusta aivan järkyttävä. Mitä niistä pienistä muovitölkistä voisi askarrellapaskarrella, mihin niitä voisi viedä käytön jälkeen ja vuodessa niitä mainoksen mukaan pitäisi kuluttaa 365 kappaletta!?

Kesällä olin suorastaan maaninen sen suhteen milloin se sade tulee. Puhuin siitä alvariinsa ja olin seota. Ehkä siksi, ettei kuumuus ja paahde ole omin olotilani. Nyt on tullut onneksi vettä, mutta tarvitsemme pakkasia. Jo Maire-koiran takia olisi mukavaa, että pakkasia saataisiin. Punkit kun pärjäävät näissä keleissä myös aivan liian hyvin. Puhumattakaan kaikista muista vitsauksista.

Kohta neljä vuodenaikaa löytyy vain Arpin Tyypille Riiasta tuomasta puisesta kirjasta, jonka nimi on leikillisesti "Latvian lapset ja neljä vuodenaikaa".

kuvat: täältä ja täältä

Tunnisteet: , ,