Säädöt sekaisin

Säädöt sekaisin on blogi (ei enää pelkkä kokeilu). Me emme elä suppeassa maailmassa ja sanavapaus on aseemme, joten aiheet ovat varsin vapaita. Eiran demarina ja Erkki Vauramon suurena ihailijana kannatan avointa keskustelua ja mielipiteiden kirjoa. En lähde suureen itsesensuuriin, mutta yritän olla loukkaamatta omaa yksityisyydensuojaani.

lauantaina, maaliskuuta 17, 2007

Kuinka pukeutua?

Katsoin Maria, mariaa ja siinä esiintymiskouluttaja Ismo Kallio antoi Maria Veitolalle vinkkejä siitä kuinka Marian pitäisi mm. pukeutua jos hualisi kansanedustajaksi. No kun Markku-serkku laittoi muotilinkkivinkkejä piti (tietenkin) suorittaa "Mitä Mä Ottaisin" -ajatusleikki. Koska olen vaatimaton, omiin sääntöihini kuuluu, että per sivu (tässä per linkki) saa valita kaksi (2) asua.

Eli millaisiin vaatteisiin sö muaa haluaisin pukeutua, mitä vaatteita kaappiini roikkumaan? Ja kun mietin, että missä minä näitäkin vaatteita pitäisi, keksin, että JOS olisin kansanedustaja...

Nämä olisivat välikausitakkejani, ainakin. Pitäisihän tietenkin olla myös muun tyylisiä ja mm. yksivärisiä. Mutta noin arkiseen aherrukseen, nämä olisivat juuri sopivia ja ehkä myös tuo oikeanpuoleisen päähine.

No nämähän ovat itsestään selviä valintoja. Kun katseli tv:stä taas juuri työnsä lopettaneen eduskunnan "historiapläjäystä", niin kaikilla tuntui olevan kovasti mustaa. Mietin, että miksi mustaa, mutta parempi kysymyksen asettelu olisi: Miksi niin tylsästi mustaa? Eli näitä käyttäisin eduskunnan istontokauden vaikka avajaisissa... Huomatkaa vasemmanpuoleisen asun kengät!

Nämä kaksi asukokonaisuutta kuuluvat jälleen nk. arkikäyttöön. Mutta ei haittaisi vaikka eduskunnan kahvioon osuisi joku paparazzo/-a. Tosin tuon meikin miettisin kenties (varmoja EI voida olla) uusiksi. Ja miten ihanat popot.

Ja edelleen ihan jokapäiväiseen käyttöön, kenties kuitenkin kevät- ja syyskausille sopivampaa rytkyä. Aivan extra ihquja! Varsinkin oikeanpuoleisessa asukokonaisuudessa sydämen saa pomppoilemaan kengät ja korut. Samat kengäthän on ehkä toisessakin, mutta mustana. Ottaisin kahdella värillä. Kiiitosh!

Nämä minä laittaisin, kun eduskunta lähtee purjehtimaan, sisävesiristeilemään... Kuten heillä joskus tuntuu olevan tapana. Tai sitten ulkkomaanmatkoilla, kun on ns. epävirallista aikaa. Vasemmanpuoleisessa ehkä yläosa ei olisi minulle juuri kaikista paras, mutta eiköhän siitä saisi jonkun muunkin version.

Tietenkin kansanedustajalla kuuluu olla ns. siistejä vaatteita. Mutta kuten Ismo Kallio sanoi, pitää niissä tuntea olonsa kotoisaksi. Ettei tule pöljä olo. No minulle ei ainakaan tulisi pöljä eikä liian seipäänniellyt fiilinki jos saisin todellakin pitää myös näitä ...hiuskoristeita.

Ja toden totta! Kansanedustaja edustaa myös. On kaikenlaista iltahippaa ja oopperassa käyntiä, pilettä ja hiletystä. Minä voisin edustaa Suomea myös Ascotin hevoskilpailujen "hattupäivänä", siis vaikkapa vasemmanpuoleisessa asukoonaisuudessa. Minä olen tavallaan hattuihmisiä, mutta pääni on niin tolkuttoman kokoinen (60), ettei siihen löydy helposti sopivaa päähinettä. Ja toisekseen Suomessa on tarjolla aika rajallisesti tarjontaa. Noin normaalilompakolle. Saati vähän runsaammallekaan. Saati isopäiselle.

Tietenkin pitää olla jotain arki- ja juhlaaikojen väliinkin. Vaikka niille päiville kun on dramaattinen olo. Ja turkiksethan olisivat synteettisiä. Oikeanpuoleisen hattuosaa ehkä mallaisin vielä muihin vaihtoehtoihin, mutta tuo takki huutaa: Verka Serduchkaaa!

Ihana vihreä! Näitä voisi ajatella eduskunnan urheilupäiville. Oikeanpuoleista (yhdistettynä vaikka trikoisiin) itse päivätapahtumaan ja vasemmanpuoleista iltatapahtumaan (huomaa housujen lahkeiden sporttisuus). Tai kun eduskunta käy katsomassa... kansallisurheilua pesäpalloa tai vaikkapa Suomi-Ruotsi -maaottelussa.

Ja sokerina pohjalla. Näitä kansanedustaja H. Kopra voisi pitää vaikka kotona, mutta kaikenlaisissa juhlissa: kissanristiäisissä, Japaneesian lähetystön coctailkutsuilla kuin Linnankinjuhlissakin. Meikkipuolessa kallistuisin ehkä (koskaan ei voi tietää) vasemmanpuoleiseen versioon, vaikka punaa ehkä sitten kuitenkin vähän korkeisiin poskipäihini.

Kuvat ja linkit mallistoihin:

KEVÄT/KESÄ 2007
McQueen
Galliano
Anna Sui
Lacroix
Gaultier

SYKSY/TALVI 2007-2008:
Galliano
Gaultier
Dior
Lisää Jean Paulia
Balenciaga

Tunnisteet: , ,

1 Comments:

At lauantaina, 17 maaliskuuta, 2007, Anonymous Anonyymi said...

Jos minä olisin eduskunta, niin julistaisin yleisen ja yhtäläisen hassun hatun päivän.

Keinoturkiksissa kulkevia, kissakuosisia housujakäyttäviä ja muita kepuleita saisi ajometsästää koirilla ja hevosilla niissä maakunnissa, joitten nimi päättyy vokaaliin, niitten kuukausien ajan, joitten nimessä on konsonantti.

 

Lähetä kommentti

<< Home