Säädöt sekaisin

Säädöt sekaisin on blogi (ei enää pelkkä kokeilu). Me emme elä suppeassa maailmassa ja sanavapaus on aseemme, joten aiheet ovat varsin vapaita. Eiran demarina ja Erkki Vauramon suurena ihailijana kannatan avointa keskustelua ja mielipiteiden kirjoa. En lähde suureen itsesensuuriin, mutta yritän olla loukkaamatta omaa yksityisyydensuojaani.

maanantaina, maaliskuuta 05, 2007

Sotiemme veteraanit

"Vuosina 1939–19845 Suomi taisteli.
Kaikki eivät palanneet sodasta.
Ne, jotka palasivat, tarvitsevat yhä apuasi."


Veteraanikeräysten arvosteleminen on sama kun sanoo, ettei kaikki lapset ole ihania, että osa on paskiaisia.

Sotaveteraanikeräysten arvosteleminen on vielä tulenarempaa, koska sodassa (kuinka loogista) taisteltiin, meille, Suomelle itsenäisyys. Olemme siis henkistäkin velkaa.

Mutta. Suomen Sotaveteraaniliitolla, Rintamaveteraaniliitolla, Rintamanaisten Liitolla ja jopa Kaatuneitten Omaisten Liitolla on varoja, paljon varoja. Omaisuutta, jota he eivät realisoi, pistä lihoiksi, rahaksi eivätkä anna niille, joille se raha on alkujaan tarkoitettu, kerätty, haluttu antaa.

Plus olisi mielenkiintoista taaskin kuulla ketkä kaikki kuuluvat tämänkin keräyksen piiriin. Oikeasti kuuluvat ja ketä oikeasti ovat.

Tästä olen paasannut ja aikaisemminkin maininnut, että televisiossa oli aiheesta joku aikaa sitten ohjelma. Ohjelmassa RAY:n mies sanoi, että kaikilta sotaveteraani- yms. liitoilta vaaditaan alasajosuunnitelma seuraavan 10 vuoden ajalle. Vain yksi on sellaisen tehnyt. Kaikki haluavat kupata RAY:ltakin vielä rahaa, keräysten ja oman varallisuuden päälle.

Kaatuneiden Omaisten Liittokin on fuusioitunut jonkun toisen liiton kanssa ja miten jännästi se nyt menikään (pelasti sillä nahkansa) on taas valmis jatkamaan toimintaansa, hamaan horisonttiin. Sillä miettikääpä käsitettä 'kaatuneiden omaiset'. Se on jokseenkin laaja. Ja JOS otamme epigenetiikan huomioon, niin tuohon kategoriaan mahtuu yllättävääkin yllävämmän moni.

RAY:n avustusta vuodelle 2007:
Suomen Sotaveteraaniliitto yht. 370 000 €
Rintamaveteraaniliitto yht. 279 000 €
Kaatuneiden Omaisten liitto yht. 20 000 €

lisäksi muita vastaavia:
Suomen Sotaveteraaniliiton naisjärjestö yht. 15 000 €
Suomen Sotainvaliidien Ruotsin piiri yht. 27 000 €
Rintamanaisten liitto yht. 137 000 €
Sotainvalidien veljesliitto yht. 617 000 €
Sotainvaliidien veljesliiton naisjärjestö yht. 18 000 €

Kaikki yllä mainitut tekevät yhteensä 1 483 000 eurorahaa yksistään RAY:n avustuksia. Plus vielä kaikki paikallisyhdistykset, jotka saavat muutamia tuhansia euroja kukin...

Sotiemmeveteraanit-keräyshän on jotain mikä kerätään näiden ja mahdollisten kaikkien muiden avustusten päälle. Tavoitteena on saada kasaan tällä keräyksellä 4 miljoonaa euroa. Ja se todellakin on extraa siihen nähden mitä liitoilla ja järjestöillä omasta takaa löytyisi varallisuutta. Mutta löytyykö tahtoa, solidariaa? Kuinka syvällä on ahneus ja omaneduntavoittelu? Onko tarkoituskaan tehdä liitoista ja järjestöistä tarpeettomia? Mistä saisi lisää sotaveteraaneja?Sillä mitä tarkoitamme käsitteellä 'sotiemme veteraanit'?

Minusta se on vain hurskastelua ja kaksinaamaista tekopyhyyttä järjestää näitä keräyksiä, kun jäljellä olevista Suomen sotiemme veteraaneista oikeasti voitaisiin pitää huolta. Sillä omaisuudella ja varallisuudella mikä on kasvatettu kaikilla keräyksillä j avustuksilla, lahjoituksilla ja testamenteillä ja mikä pitäisi käyttää POIS ennen kuin viimeinenkin mohikaani kuolee.

Minusta tässä vain haisee palaneen käry ja varsin pistävä sellainen.

Tunnisteet: , ,

3 Comments:

At keskiviikkona, 09 huhtikuuta, 2008, Anonymous Anonyymi said...

LOISTAVASTI puhuttu!
Eilen, 8.4.2008, ovella kävi taas sotilaskerjäläinen keräämässä rahaa sotaveteraaneille. Sanoin että kuolleet ovat ja eläessään eivät mitään saaneet. Olisin antanut vähistäkin paljon mutta kun "apu" ei perille mene niin kieltäydyn. Annoin pojalle kuitenkin euron kolikon kahviin ja munkkiin kun töitä ilmaiseksi teki. Olen jo epäillyt muutamia vuosia koko tätä keräysvimmaa kun kerätystä ei mitään jaeta. Homma haisee todella.
Ja nyt ei enää kannata vedota siihen kunniavelkaan koska on kyse siitä että rahalla ei sitä pysty maksamaan - saajat ovat mananmailla, kerääjillä omaisuutta piisaa.
Kirjoitin jutun aiheesta tuonne foorumille osioon "Hämäräbisnestä".

Ari Planting, Kajaani
http://spamforum.elfcentral.net

 
At maanantaina, 21 huhtikuuta, 2008, Anonymous Anonyymi said...

Hienosti kirjoitettu, täyttä asiaa.
Itse olen ollut epäuskoinen kaikkiin keräyksiin pitkän aikaa, peruskoulussakin pakkopullana päästiin keräämään kolehtia punaiselle ristille jne, Kummit RY:lle ja ties minne.
Ahneita huijareita kaikki, kyllä ne opintotuetki vois meikäläisellä isommat olla. Ei se auta jos vanhemmat tienaa jos ne on muuten vaan pihejä rahoittamaan opinnot

 
At keskiviikkona, 28 lokakuuta, 2009, Anonymous Anonyymi said...

Miksi ei sitten vaadita k.o yhdistyksiä paljastamaan summia joilla on tuettu Sotiemme veteraaneja( niitä harvoja joita on vielä olemassa) samalla tavalla kun vaadittiin vaalirahoitusta esille..... ei muuta kun ediskuntaan adressi asiasta.
Jos ei muuten homma etene niin kyllä keinoja löytyy ( laillisia tai vähemmän laillisia, se on siitä kiinni kuinka pitkälle porukka uskaltaa mennä.

 

Lähetä kommentti

<< Home