Säädöt sekaisin

Säädöt sekaisin on blogi (ei enää pelkkä kokeilu). Me emme elä suppeassa maailmassa ja sanavapaus on aseemme, joten aiheet ovat varsin vapaita. Eiran demarina ja Erkki Vauramon suurena ihailijana kannatan avointa keskustelua ja mielipiteiden kirjoa. En lähde suureen itsesensuuriin, mutta yritän olla loukkaamatta omaa yksityisyydensuojaani.

keskiviikkona, tammikuuta 18, 2006

Huipulla tuulee

Joku neropatti tai sitten Nero ja Patti keksivät rakentaa Helsingin sen nykyiselle paikalle. Ehkä tulisi myös todeta, että sen jälkeen jotkut nerot ja patit ovat päättäneet laajentaa Helsinkiä, kuten on laajennettu.

Helsinki on kuulemma Suomen sataisin paikka. Plus talvisin täällä tuulee niin, että korvat tuntuvat irtoavan päästä ja lähtevän lentoon. Eilen ja tänään tuuli on tosiaankin riepotellut. Talon seinien sisällä putkissa ja kanavissa tuuli pitää älämölöä ja tunnelma meillä on kuin kummitustalossa.

Sitä vain miettii, että mistä kannattaisi lähteä Mairen kanssa lenkkiä heittämään ja pääsisi huiputtamaan tuulta, mutta heti kulman takaa se tempaisee taas tuiverrukseensa.

Siitä huolimatta ylhäällä kalliolla, Alppiharjun korkeimmalla huipulla, on hyvä olla. Kas näin dokumentin (varmaankin taas YLE-Teemalta) Pohjoismantereesta (tai siis ehkä siitä eteläisestä) ja sen jäätiköistä. Siinä puhuttiin myös valtamerien kylmistä virtauksista, joiden ansiosta nk. lämpimät vedet eivät kuumene kestämättömiksi. Ja jos nämä kylmät virtaukset jostain syystä heikkenisivät, niin vesimolekyylit laajenisivat ja silloin vedenpinta nousee. Silloin varmastikin Helsingin keskustakin pitäisi siirtää. Kulttuuritalosta saataisiin ihan hyvä eduskuntatalo ja Kallion kirjastosta Tasavallan Presidentille linna. Ja onhan meillä tässä oma lähi-aseistamo, jolla puolustaa... huippua.

Samaiseen dokumenttiin olen palannut ajatuksissani joka ikinen kerta, kun olen nenääni näyttänyt ulkona. Etelämantereella pakkasta on kuitenkin se kolmekymmentä ja tuulen kanssa se tuntuu kuulemma 80 celsius asteelta. Ja silti, SILTI, japaneesialaiset tutkijat vaan heiluivat ulkona. Ja jos japaneesialaisetkin, niin kyllä minäkin. Tosin välihousujen käyttöä olen jo kerennyt harkita, kun varmasti japaneesialaisetkin sellaisia käyttävät.

Pipo päässä, järki jäässä. Muistakaa silti äänestää. Tästä päivästä ensi tiistaihin on ennakkoäänestys, myös viikonloppuna useammassa paikassa. Ja sitten 29. päivä voi äänestää varsinaisena äänestyspäivänä.

Tunnisteet: ,