Säädöt sekaisin

Säädöt sekaisin on blogi (ei enää pelkkä kokeilu). Me emme elä suppeassa maailmassa ja sanavapaus on aseemme, joten aiheet ovat varsin vapaita. Eiran demarina ja Erkki Vauramon suurena ihailijana kannatan avointa keskustelua ja mielipiteiden kirjoa. En lähde suureen itsesensuuriin, mutta yritän olla loukkaamatta omaa yksityisyydensuojaani.

keskiviikkona, maaliskuuta 22, 2006

Berlusconi katso merta!

Genova on selkeasti eniten allekirjoittaneen mieleen, naista kaupuingeista joissa olemme kayneet. Tama on satamakaupunki ja metrolinjakin samanlainen kuin Helsingissa. Junan kaartaessa rantaviivaa ja arabiukkelin hilautuessa lahemmas viereeni (etta nakisi myos kauniit maisemat), olin hyvillani kohdevalinnasta. Meri on mukava elementti.

Illalla naytti vahvasti silta, etta paasisimme edes Genovassa todistamaan kunnon kahinaa (kun Milanossa se jai valiin). Mellakkapoliiseja, normipollareita ja siviilikyttalaisia oli suhteellisen paljon XX Settembren varrella jo silloin kun etsimme loistavaa hotelliamme. Hotellimme on perheyritys, jota pyorittaa aiti ja poika. Varsin hauskan oloinen paikka. Ilmeisesti serkkupojat olivat illalla katsomassa myos keittiossa jalkapalloa.

Me pollahdimme puolivahingossa suihkulahdeaukiolle, jonne oli keraantynyt ihmisia (eniten poliiseja, paloautoineen). Siella oli nuoria ja vanhuksia, lapsia ja koiria, renttuja ja herrasmiehia, suurin osa katseli ja oli fyysisesti lasna, piskuinen joukkio heitteli ilmeisesti ehtaa kakkaa jonkin sortin kaupungintalon rappusilla seisovien mellakkapoliisien paalle.

Kyseessa oli Berlusconin vastainen mielenilmaus. Otin hiukan videoklipseja, joissa homma nayttaa aitoa tilannetta vauhdikkaammalta. Oletimme, etta tulossa olisi kunnon rytinaa, koska virkavaltaa oli niin rutkasti. Berlusconista ei selkeasti pideta ja kyttalaisia oli siksi varmasti niin paljon. Tai koska Silvio oli ainakin ollut rakennuksessa ja on pelkuri, oli paikalla niin paljon polliiseja. Tieda nyt naista.

Joka tapauksessa olin ilmoittanut sijaintini ja varmistanut, etta jos joudun poliisilinjojen sumppuun ja vaikkapa putkaan, niin Suomen ulkoministerio hoitaa minut ulos. Tahan ei siis tullut tarvetta.

Rakennuksen toisella puolella poliisivoimat eristivat ihmisia ja tv-kamerat valoineen muodostivat ryppaita. Takaovesta tuli ukkeleita ja akkeleita, rotevat turvamiehet hyppivat liikkuviin autoihin. Yritin kysella mista nyt oikein oli kyse. Rakennuksessa oli ollut jonkin sortin vaalitapahtuma ja ilmeisesti paikalla oli olleet niin Silvion kuin vasemmistonkin ihmisia.

Ilmeisesti kovin maltillinen genovalais nuorimies selitti, ettei pida "ihan kaikkea uskoa mita RAI:lla tai sanomalehdissa kerrotaan. Ne ovat kovin vasemmistolaisia". Olin ja olen kovin pahoillani, jos niin on. Etta Berluscvonin tavoin vasemmistopiirit olisivat hupsuja. Emmeko voisi ajatella, etta Silvio hoitaa hupsuilut ihan yksikseenskin. Toisaalta, jos italialaisten on vaikea uskoa kaikkia Silvion touhuja todeksi, niin... Onhan se jannaa, etta Silvio on kaikessa royhkeydessaan ja avoimesti ihan sika. Ei Suomesta (luojan kiitos/kiitos Luoja) moista kaveria edes loydy.

Edella mainittu kaveri totesi, etta vaalit voivat voittaa 50-60 ihan kumpi koaliitio tahansa. Niin, ei siis 50-50, vaan Nykasesti 50-60, vahan on sellaista ehka, kenties tama poliittinen meininki taalla.

Tunnisteet: , , ,