Säädöt sekaisin

Säädöt sekaisin on blogi (ei enää pelkkä kokeilu). Me emme elä suppeassa maailmassa ja sanavapaus on aseemme, joten aiheet ovat varsin vapaita. Eiran demarina ja Erkki Vauramon suurena ihailijana kannatan avointa keskustelua ja mielipiteiden kirjoa. En lähde suureen itsesensuuriin, mutta yritän olla loukkaamatta omaa yksityisyydensuojaani.

maanantaina, maaliskuuta 20, 2006

Matkalukemista

Olin suunnitellut ottavani mukaan muutaman kirjan, mutta koska tila tuntui loppuvan Jonnan rinkasta otin vain yhden. Tuo Rei Shimuran seitsemäs seikkailu tuli luettua jo kolmantena päivänä, joten se siitä. Olen kahlannut läpi useampaan kertaan Kuukausiliitteen, toissa viikkoisen NYT:in ja jopa Tietokone-lehden. Olen alkanut lukemaan Jaakolla vielä kesken olevaa Stalinin kaiken kattavaa elämän kertaa, mutta koska Jaakko lukee sitä vielä itse on siinäkin laiha lohtu.

No otinhan minä mukaan Itse Jumalan Sanan, eli Markus Itkosen typografian Aapisen, mutten pysty sitä lukemaan rentoutuakseni. Silloin tulee olla valpas. Vaan enpä tiedä niistä Koba-Stalinin kertomuksistakaan. Kaveri on ollut pienestä asti niin kiero ja äitinsä uskomuksen mukaan menetetty paholaiselle, että kirjan henki vaelsi viimeyönä uuniini. Paska Stalin kiusasi Mairea. En saanut nukutuksi, heräilin ja manasin tuota paikkansa saavuttanutta ja tekonsa oikeuttanutta psykopaattia. Hullu, hullumpi, ihminen.

Ja täällä tämä nettipuoli elää kehitysmaan lailla, kituuttaen. En pysty ymmärtämään tätä nopeuksien hitautta ja järkyttävää tökkimistä, mitä koneisiin tulee. Mieleen palautuvat ne kaukaiset ajat, kun kotona oli modeemi käytössä. Ja siitä on jo herra ties kuinka monta vuotta. Ei siis iloa netistäkään, ihan liiaksi asti. Myönnettäköön Italialle 0,7%:n kehitysmaatuki tietoyhteiskunnan saralla, sillä tämä on pöyristyttävää.

Tunnisteet: , ,