Säädöt sekaisin

Säädöt sekaisin on blogi (ei enää pelkkä kokeilu). Me emme elä suppeassa maailmassa ja sanavapaus on aseemme, joten aiheet ovat varsin vapaita. Eiran demarina ja Erkki Vauramon suurena ihailijana kannatan avointa keskustelua ja mielipiteiden kirjoa. En lähde suureen itsesensuuriin, mutta yritän olla loukkaamatta omaa yksityisyydensuojaani.

perjantaina, heinäkuuta 21, 2006

Hanna

"From the Hebrew name חַנָּה (Channah) which meant "favour" or "grace". Hannah was the mother of Samuel the prophet in the Old Testament. The Latin version of this name is Anna."

- Behind The Name

"Hanna on suomalainen naisen etunimi. Suomalaisessa kalenterissa Hannan nimipäivä on 21. heinäkuuta. Samana päivänä on myös Johannan, Jennin, Jennan, Jennyn, Hannelen, Hannen ja Jonnan nimipäivä. Ortodoksisessa kalenterissa naisprofeetta Hannan muistopäivä, ja näin ollen myös Hannan nimipäivä, on 3. helmikuuta.

Hanna on suomalainen muoto nimestä Hannah, joka tarkoittaa heprean kielellä armoa.

Hanna on kuulunut suosittuihin nimiin vuosina 1890–1910 ja uudestaan se nousi suosikiksi 1980-luvulla. Vuonna 1984 se oli 11:nneksi yleisin alle 15-vuotiaiden tyttöjen nimistä. Pari vuotta myöhemmin se oli 4:nneksi yleisin.

Väestörekisterikeskuksen tietojen mukaan Hanna-nimisiä suomalaisia on ollut kaikkiaan 31 516 (29.5.2006). Heistä 10 on miehiä."

- Wikipedia

Hyvää nimipäivää siis Minulle ja muille!

Kuva: täältä

Tunnisteet: