Säädöt sekaisin

Säädöt sekaisin on blogi (ei enää pelkkä kokeilu). Me emme elä suppeassa maailmassa ja sanavapaus on aseemme, joten aiheet ovat varsin vapaita. Eiran demarina ja Erkki Vauramon suurena ihailijana kannatan avointa keskustelua ja mielipiteiden kirjoa. En lähde suureen itsesensuuriin, mutta yritän olla loukkaamatta omaa yksityisyydensuojaani.

keskiviikkona, heinäkuuta 05, 2006

Yff yff -juttuja

Tänään kävimme Maire koiran kanssa eläinlääkärissä, koska Mairella on allergiittisyyttä, jota pitää taas selvitellä. Viikonloppuna serkkuplikka tuskaili aknenaamansa kanssa ja vähän kaikilla ympärillä tuntuu olevan ihojuttuja, niin mikäs sen maukkaampi aihe.

Joillakin voi aknea esiintyä yhtälailla edelleen aikuisena kuin nuorempanakin. Silloin kuuluu johonkin 1%-ryhmään. Kuten muutenkin spessu ja harvinainen isäni. Silloin on (olikohan näin nyt tarkalleen) geneettisesti ...jännä. Ja tämä(kin) on perinnöllisesti altistavaa. Jeee! Asia, josta joskus olin hyvinkin iloinen (alle 13-vuotiaille tiedoksi: edellinen lause oli sarkasmia).

Joillekin, joskus voi kehittyä laajentunut iho"ontelo", jonka mutkikkaisiin syvyyksiin tallentuu ja tuuppaantuu paaaaaljon talia. Sellaiset operoidaan sairaanhoitajan tai lääkärin toimesta. Tiedän pari joilla tällaiset olivat, vulkaanofinnit.

Minulla iski aikuiseksi kasvaminen melko aikaisin, joka ei ollut tietenkään mikään jippii-juttu. Ihokin oli melko hankala. Siinä raivostutti eniten se, että usein "tulokkaat" olivat kosketusarkoja, kipeitä jne. Kuvittele harjoitusrintsikat ja selässä kaupan päälle, juuri remmien kohdalla ärsyttävä finni. Plussana niitä tuli tietenkin silloin, kun oli "ne päivät", joihin ei niihinkään ollut vielä tottunut tai niiden olemassa oloa edes hyväksynyt. Kaikki pee-aska kerralla, kuten elämässä yleensäkin. Onneksi asiat ovat nyt jo toisin ja niihin on oppinut suhtautumaan.

Minulta saa ymmärrystä ihoasioihin ja olen finnien kanssa sinut (omieni ja muiden). Ne ovat jopa kiinnostavia. Kuten vittuilussa, finneissäkin on monia erilaisia esiintymistyylejä. Jollaintapaa olen molemmissa asiantuntija.

Muistan, kun joskus kahdeksannella yksi luokkakaveri kävi kosmetologilla ja seuraavana päivänä aidosti kauhisteli ja kipristeli sen tietoisuuden kanssa, että nenän juuresta oli löytynyt yksi (1) mustapää. Saattoi jopa käydä niin, ettei sympatiaa herunut, kun suurin osa kärsi useammastakin mustapäästä ja ties mistä.

Samainen kosmetologi joko kertoi faktana tai lohdutuksena, että rasvaisessa ihossa on se hyvä puoli ettei siihen tule yhtä helposti ja yhtä paljon ryppyjä vanhemmiten. Joten summa summarum 7kymppisenä voin leiskutella sillä asialla. Ehkä, toivottavasti. Osat vaihtukoon!

Kuva: täältä/från här

Tunnisteet: ,