Säädöt sekaisin

Säädöt sekaisin on blogi (ei enää pelkkä kokeilu). Me emme elä suppeassa maailmassa ja sanavapaus on aseemme, joten aiheet ovat varsin vapaita. Eiran demarina ja Erkki Vauramon suurena ihailijana kannatan avointa keskustelua ja mielipiteiden kirjoa. En lähde suureen itsesensuuriin, mutta yritän olla loukkaamatta omaa yksityisyydensuojaani.

maanantaina, heinäkuuta 24, 2006

Kotiliesi nro 5/1989

Sain Jaakon äidiltä ihan omaksi kyseisen numeron. Vanhoissa julkaisuissa on monta seikkaa mitkä tekevät niistä kiinnostavia. Ne ovat ensinnäkin ajankuvia ja sen myötä ne voivat sekä viihdyttää että sivistää.

Muistan melko hyvin nuo kahdeksankymmentäluvun huippukehittyneet vuodet, jolloin Nainenkin saattoi olla Itsenäinen, jolloin lyhyt babalybeck-tyyppinen kampaus oli jo lähes muodissa.

Kansi juttujen lisäksi kyseinen Kotilieden numero kätkee sisäänsä otsikot: Papin emännät ja pappisliitto ovat vuosia pohtineet pappiloiden elämänlaatua, Näin elää nainen Intiassa (paljon kuvia), Mikseivät päivähoitajat halua töihin Helsinkiin, Nuorten kirjoista kuuluu hätähuuto (kainalojuttuna Pirkko Lahden näkemykset kasvatuksen aloittamisesta), Mitä naistutkimus tarkoittaa sekä vähän muotia, reseptejä ja muuta hömppää.

On pakko tunnustaa, etten ole ajatellut Kotiliedestä näin: "--Kotiliesi on aina ajassa oleva klassikko. Lukijamme ovat itsenäisiä, vahvoja naisia, jotka seuraavat valppaasti aikaansa", kuten Kotilieden sivulla sanotaan. Kenties nykyinen linja ei tue tätä missiota eikä visiota.

Vuoden -89 viidenteen numeroon aion nyt kuitenkin tutustua ja syventyä. Onhan äitini ollut tuolloin juurikin kohderyhmässä, eli voisinko näin oppia aikalaisten näkemyksiä. Se jää nähtäväksi.

Tunnisteet: