Säädöt sekaisin

Säädöt sekaisin on blogi (ei enää pelkkä kokeilu). Me emme elä suppeassa maailmassa ja sanavapaus on aseemme, joten aiheet ovat varsin vapaita. Eiran demarina ja Erkki Vauramon suurena ihailijana kannatan avointa keskustelua ja mielipiteiden kirjoa. En lähde suureen itsesensuuriin, mutta yritän olla loukkaamatta omaa yksityisyydensuojaani.

perjantaina, heinäkuuta 28, 2006

Moro nääs!

Huomenta maailma! Tampereen aamu Koskikadulla alkoi tietyömaaääniin noin kello kuusi. Allekirjoittanut ja uuden lempinimen saanut Speedy Conzalez a.k.a. Jonna lähtivät spontaanisti eilen Tampesteriin. Joillain tosin kesti saada itseään kuntoon...

Pönttinen & Pönttinen Investigations, eli koiruudet hajoitettiin Paltsu-Tapsu akselille ja äidin poloinen salama vaihteistoineen otettiin alle. Pukinmäen rampin alkupäästä otettiin liftari kyytiin ja kyseinen Pipsa 58-vee pääsi noin puoleen väliin Pohjanmaan tavoitteestaan.

Meidän päätavoitteemme oli tutustua TR1:ssä vielä 30. päivään saakka esillä olevaan Marilyn valokuvanäyttelyyn, jossa myös onnistuimme. Jotain jäimme vaille, siis kunnon muistoja. Ei oikein ollut mitään "kotiinvietävää". Ei jullareita, ei kuvakirjaa näyttelystä. Harmi, sillä hyviä ruutuja näyttelyssä oli kuitenkin sen verran.

Marilyn oli kuvissa todella kaunis ja persoonallisen oloinen, mutta myös väsynyt kehäraakki joka tuntui vetäneen amfetamiinipohjaisia laihdutuslääkkeitä ja viunaa. Vatsan oikealla puolella oleva (melko räkäinen) arpi antoi lisää luonnetta ja sopi jotenkin kasvoihin, siis tuoden kontrastia. Salaliittoteorisointi pääsi, tietenkin, heti valloilleen kuin kesäinen nurmikkopalo.

Kulutimme hitusen töppösiämme, löysimme napolilaista kahvia ja alennuskoruja (jotka voi purkaa ihan vaan varaosiksi), hyvän ruokapaikan (Tempo) ja kävimme juomassa 2 litraa sangriaa Hookissa iltapalaksi. Hook, sinne pitäisi viedä pikkukakaroita syömään, koska he osaavat arvostaa meitäkin enemmän kyseistä sisustusta, jota voisi vähän kohennella. Hankkia vaikka lisää somea. More is more.

Jonna tuhisee seitsemännessä kerroksessa, mutta siitä huolimatta ettei ikkunaa voi avata kyseisen äänimaailman takia taidan painua ylös, koska kesä-Hesari odottaa oven vieressä. Kello 9.00 on herätys ja 10.15 katselemme Gilmoren tytöt (huomasimme iloksemme, että Tampesterissä nakyy samat tv-sarjat kuin Hellsingissä), johon olemme ihan hookissa. Siinä välissä nautimme toivottavasti runsaan aamiaisen. Kaiken sen jälkeen voimme vaikka mennä Särkänniemeen paijaamaan kilejä.

Ja viikonlopuksi Valkeakoskelle. Illalla 23 ja jotain nousee Vanajavetten ylle Martti Servon karismaattinen ääni toffeen pehmeydessään ja Napanderien näppärät sävelet.

Kuva: TR1:n sivuilta

Tunnisteet: , ,