Säädöt sekaisin

Säädöt sekaisin on blogi (ei enää pelkkä kokeilu). Me emme elä suppeassa maailmassa ja sanavapaus on aseemme, joten aiheet ovat varsin vapaita. Eiran demarina ja Erkki Vauramon suurena ihailijana kannatan avointa keskustelua ja mielipiteiden kirjoa. En lähde suureen itsesensuuriin, mutta yritän olla loukkaamatta omaa yksityisyydensuojaani.

torstaina, lokakuuta 26, 2006

Mustavyö Bowtiessa

Useimmista miehet, jotka käyttävät solmuketta (rusettia, mirriä) ovat huvittavia, hieman jopa säälittäviä.

Mutta uskokaa minua ja painakaa mieleenne: Älä koskaan aliarvio miestä, joka käyttää solmuketta.

Kuten yllä (nyt varsin julkisesti ja alleviivaten) kerron, olen suuri Erkki Vauramon ihailija. Mies on seitsemänkymppinen, pukeutuu kuin aito herrasmies ja onkin sitä. Porhaltaa eteenpäin, visioi ja tekee parhaillaan mm. Kymin sairaanhoitopiirin tiimoilta työtä, joka voisi auttaa löytämään ratkaisuja nykyisiin ja tuleviin pulmakohtiin. Ja kuten Erkki eilen itse sanoi: hän ei koskaan kasva "aikuiseksi". Siis puudu, tylsisity, muutu... joksikin elottomaksi, muuttumattomaksi möykyksi.

Eiran sosialidemokraattisen yhdistyksen rakenne on mielenkiintoinen. Erkki on yhdessä Yrjö Orpanan ja Risto Jaakkolan kanssa vetänyt revohkaa perässään. Joskus aktiivisia ei ollut moneen vuoteen. Nyt on toisin. Uusia jäseniä on saatu. Kiitos Oskun, olen itse Eiran johtokunnan jäsen. Eira ei ole Helsingin piirin yhdistyksistä varmastikaan tunnetuin. Mutta jotain muuta se kyllä on.

OSY:n 100-vuotisjuhlissa joku (mikälie hukkapala) auto- tai kuljetusliiton mies nauroi minulle ja Nooralle, kun kuuli että olemme Eirasta. Niin... Enpä tiedä mitä siinä on nauramista. Ja toisekseen aika epäsolidaarista käytöstä.

Eilen oli johtokunnan kokous Old Anchorissa. Ensin kabinetin puolella ja sitten isolla puolella vielä jälkipelit. Harmillista, etten voi enkä saa juoda punaviiniä. Vaikka ei se nyt niin haitannutkaan. Olinhan autolla.

Eilen Eiran yhdistys sai uuden puheenjohtajan, Marja Piimiehen sekä uuden sihteerin, Tuija Lindholmin. Itse jatkan johtokunnassa kuten lähes kaikki muutkin. Ja se on minulle suuri kunnia sekä ilo. Naisten ja miesten sekä eri ikäisten välinen tasapaino on varsin kohdillaan. Nuoret ja keski-ikäiset miehet tosin puuttuvat joukosta. Mitä se sitten kertoo, niin kenties vain sitä että heissä ei elä tunteen liekki yhtä isolla liekillä.

Eiran vuosikokous on 16.11. jälleen Ankkurissa. Alustajaa mietitään. Yleensä ovat olleet varsin tasokkaita ja keskustelu on avointa sekä varsin mainiota. Tunnelmaan kannattaa tulla tutustumaan. Jos koet ettet ole perusdemari, saatat olla juuri Eiran Demari.

Kuva: täältä

Tunnisteet: ,