Säädöt sekaisin

Säädöt sekaisin on blogi (ei enää pelkkä kokeilu). Me emme elä suppeassa maailmassa ja sanavapaus on aseemme, joten aiheet ovat varsin vapaita. Eiran demarina ja Erkki Vauramon suurena ihailijana kannatan avointa keskustelua ja mielipiteiden kirjoa. En lähde suureen itsesensuuriin, mutta yritän olla loukkaamatta omaa yksityisyydensuojaani.

tiistaina, lokakuuta 17, 2006

Se ken itsensä nostaa...

...vaikka lakiensäätäjäksi, hän lakeja tarkemmin myös noudattakoon. Se on minun mielipiteeni.

Minusta Matti Vanhanen aivan turhaan alkaa uhreilemaan sen suhteen mitä poliitikoilta saisi kysyä. Vaikka kyse olisikin tv-luvasta. "Pikkujuttuja. Mitä sitä kaikkea närpitään?"

Turhaa olisi kysellä, että mitä tv-ohjelmia poliitikot, ministerit katsovat, minkä värisiä alushousuja käyttävät. Mutta pitää pystyä helposti ja vähemmän tuskaisesti vastaamaan vaikkapa juuri siihen maksaako pimeänä palkan lastenvahdille tai kiertääkö omaisuusveroa Jerseyn kautta. Jos ja kun on sellaisessa toimessa jossa vaikkapa verokarhua ohjailee. Vaikka vain rivipoliitikkona.

Kuten Radio Peilissä tänään pohditiin, niin Suomessa tällaiset asiat unohdetaan kovin, kovin nopeasti. Kuten Kauko Juhantalon tapaus hyvin sen todisti. Tietynlaista italian politiikasta tuttua touhua ja suhtautumista "miehiseen mieheen".

Se olisi vain kovin tärkeää, että poliittisissa elimissä toimivat ihmiset pystyvät toimimaan mahdollisimman avoimin ja puhtain kortein. Niin banaania kuin se onkin, niin niin se vain saisi olla.

Kuva: täältä ja vähän lisää Kaukosta

Tunnisteet: ,