Säädöt sekaisin

Säädöt sekaisin on blogi (ei enää pelkkä kokeilu). Me emme elä suppeassa maailmassa ja sanavapaus on aseemme, joten aiheet ovat varsin vapaita. Eiran demarina ja Erkki Vauramon suurena ihailijana kannatan avointa keskustelua ja mielipiteiden kirjoa. En lähde suureen itsesensuuriin, mutta yritän olla loukkaamatta omaa yksityisyydensuojaani.

perjantaina, lokakuuta 13, 2006

Samurai-henki

Ullan kahvilassa (Café 5. linja) keskustelut ovat yleensä aina mielenkiintoisia. Se on vähän sama olla ukkeleiden kanssa Ullalla tai lauantai-aamuna Ervastin divarissa, kärpäsenä katossa.

Tänään iltapäivällä keskustelun aiheina olivat mm. Machiavellin Ruhtinas, Sun Tzun a.k.a. Sunzin Sodankäynnintaito sekä Yanamoton Samurain tie. Ylipäätään sellainen elämänasenne, jota voitaisiin pitää nykyaikaisena samurain elämäntapana. Palvella toisia, nähdä kaiken vaikutus kaikkeen ja löytää niistä nöyryys. Tietenkin keskustelu rönsyili ja Maire vaati kovaan ääneen Karilta herkkuja.

Keskustelua siitä etteivät samurait olleet yksin sotureita, vaan myös taiteilijoita, renesanssi-ihmisiä, joilla oli monet taidot.

Aamulla en mene samaa matkaa Ervastille. Annan isän mennä edeltä ja viettää lauantai-aamun kirjakerhotunnistaan kolmevarttia ilman, että olen paikalla. Ainoana hameväen edustajana. Ei tule kumma olo ukoille eikä minulle. Vitsejä ja läppiä voi viljellä rauhassa. Vaikka eipä ne vitsit minua saa vaivaantumaan, pikemminkin se että minun aikanani ei koeta että "ronskeja" (kaikki on niin suhteellista) vitsejä voidaan kertoa.

Isä Kiljusen sanoin: Sivistys on SUURI asia. Ja Helsingin juhlaviikkojen slogania lainaten ja muokaten: Sivistys kuuluu kaikille.

Kuvassa: samurai kanji (kait)

Tunnisteet: , ,