Säädöt sekaisin

Säädöt sekaisin on blogi (ei enää pelkkä kokeilu). Me emme elä suppeassa maailmassa ja sanavapaus on aseemme, joten aiheet ovat varsin vapaita. Eiran demarina ja Erkki Vauramon suurena ihailijana kannatan avointa keskustelua ja mielipiteiden kirjoa. En lähde suureen itsesensuuriin, mutta yritän olla loukkaamatta omaa yksityisyydensuojaani.

tiistaina, tammikuuta 16, 2007

Harakka pitää koruista

Eräs miespuolinen kutsui ilmeisesti tätä korua "tatuointikoruksi". Minä en ymmärrä mistä kyseinen mieshenkilö puhuu.

Näitä löytyy Eerikinkadun Morticia-liikkeestä, josta minulla on useampikin koru. Tosin ei näin siroja ja naisellisia...

Samainen mieshenkilö pitää kyseistä korua wanhanaikaisena, koska mm. "Moulin Rouge tuli leffaan joskus siis iiiiiiiiiiiihan tosi kauan sitten"! OMG!

Eih! Vaikka ei pitäisi kyseisestä elokuvasta (kuten en juuri itsekään) niin tyylisuuntana senkin elokuvan kuvaama kausi on mitä herkullisin. Ja tällaiset korut saavat lähes asun kuin asun juhlavaksi ja naisen olemuksen aivan uusiin sfääreihin (ainakin pitäisi).

"Ja me eletään Viron tyylisuuntien mukaan". Ketkä Me ja mikä ihmeen Viron-tyylisuunta? Miehet. Eih! "Tiedätkö 'etelä-suomi'". Olen ihan pihalla. Mistä miespuolinen puhuu?

No samapa tuo. Aina voin sanoa isälleni, että Morticiassa olisi tällainen koru, joka on aika vetävä. Isästä vetävät jutut ovat... no vetäviä ja isä ne edellisetkin korut ja mm. viinilasit on Morticiasta hankkinut.

Tunnisteet: , ,

1 Comments:

At keskiviikkona, 17 tammikuuta, 2007, Anonymous Anonyymi said...

Voit sanoa kyseiselle mieshenkilölle ettei hän tiedä aiheesta ilmeisesti yhtään mitään.
Suomi elää koruissa itse asiassa Saksan päälinjan mukaa.
Satunnaiset muoti-ilmiöt vähän kihertävät, mutta trendeissä Suomi seuraa Saksaa.
Saksa ja pohjoismaat muodostavat yhden korumuodin alueen, sitten on välimerellinen alue, joka voidaan jakaa karkeasti kolmeen tyylisuuntaan, itäiseen, läntiseen ja eteläiseen. Näissä kaikissa on tyypillistä tietty koristeellisuus, mutta koristeiaiheet sitten vaihtelevat. Läntisessa tyylissä käytetään kiviä aivan eritavalla kuin muissa.

Sitten on Atlanttinen muotoilu, eli jenkkilä ja Suur-Britannian ulkomuseo, joka olisi ihan oman mussunsa arvoinen. Alueelle kuitenkin on tyypillistä markkinoiden voimakas polarisoituminen, jossa maarahvas pyrkii jäljittelemään hyvin ihmisten makua, mutta työväenluokan kimmallus näyttää feodaalisen loiston rinnalla sitä koomisemmalta, mitä totisemmin siihen pyrkivät.

 

Lähetä kommentti

<< Home