Säädöt sekaisin

Säädöt sekaisin on blogi (ei enää pelkkä kokeilu). Me emme elä suppeassa maailmassa ja sanavapaus on aseemme, joten aiheet ovat varsin vapaita. Eiran demarina ja Erkki Vauramon suurena ihailijana kannatan avointa keskustelua ja mielipiteiden kirjoa. En lähde suureen itsesensuuriin, mutta yritän olla loukkaamatta omaa yksityisyydensuojaani.

tiistaina, tammikuuta 09, 2007

Telaketjujen helinää...

...kenties. Mutta on aivan pakko avata tuota ihka omaa Pandoranlipastani ja ruotia mielessä pyörivää kuvaa eilisestä ToPon:n ottelusta. Eli sitä MIKSI nk. cheerleadereiden (tästä eteenpäin Gogo-tyttöjen) pitäisi edes näyttää siltä, että oikein hyvä ja ytimekäs kuvaus on "no just sellai Britney-luuk"?!

Ja jotenkin minusta tuntuu, että kuvan rouva Britney on vielä vähän ...onko tämä nyt oikea termi... tyylikkäämpi kuin eiliset Gogo-tytöt.

Minä en ymmärrä miksei joku joukkueenjohdosta ole kieltänyt tyttöjä esiintymästä. Enkä minä ihmettele, vaikka joku vanhemmista olisi vetänyt hervottomat pultit. Minä olisin.

Koska se on vain niin, että tapahtumassa, joka on A) koko perheelle suunnattu ja B) pidetään Kisahallin kokoisessa tilassa (tulee useampi katsojakin), niin Gogo-tytöt eivät saisi (minun nihkeästä ja täysin subjektiivisesta mielestäni) esiintyä kuin mediassa keikkuva myös artistina tunnettu Britney Spears. Jos tytöt, nuoret naiset esiintyvät ja esittävät itsensä, niin että sitä joku ihan "rento ja rempseä" naisihminen kuvaa sitä seuraavana päivänä: "cleaning-trash-girlsien" ilmestymiseksi, niin se on AIVAN KAMALAA!

Se on siksikin kamalaa/tuomittavaa/nuhdeltavaa/jne., koska urheilua mainostetaan lapsille ja nuorille ns. terveitä arvoja antavana ympäristönä. Vaistapainona ja ter-vee-nä vaihtoehtona kaupungilla hengailulle ja viina vetämiselle. En mene enkä allekirjoita mitään, en varsinkaan kun päässäni on tämä mielikuva eilisestä.

Ja jos gogo-tytöt ovat miettineet, että juuri vastaavan tyyppiset kudelmat näyttävät hyviltä musiikkivideoissa ja kaikenmaailman kuvissa, niin... Let mii tel juu: Niitä on käsitelty, värimääritelty, niistä on nipsitty ja näpsitty kaikki "virheet" pois, ihon sävyjä säädelty, on pienennelty ja suurenneltu milloin mitäkin. Ne naiset, nuoretkaan eivät ole au naturel. Nou wei hosej!

Mitä tytöt itse ajattelevat omasta naiskuvastaan, mitä vanhemmat, joukkue, joukkueen johto, kausikortin ostaneet? Mitä se viestii naiskuvasta ulos päin ja sisään päin? Voidaanko sanoa, että tämä on sitä yhteistä vastuuta, jolla luodaan kuvaa arvoistamme? Yleisesti.

Loppujen lopuksi voidaan miettiä sitä(kin), että haluaisiko itse esiintyä vaatetuksesta, josta tulee olo että joku on pahoinpidelty, ...häpäisty ja jota häpäistää koko ajan sillä, että joutuu esiintymään sen näköisenä TAI että haluaako jonkun omasta lähipiiristään esiintyvän. Niin ja ihan siitä onko se muutoinkaan meistä ihan juuri niin jees, että se on hyvä idea myös toteuttaa.

Kuva: täältä

Tunnisteet: , , , , ,

4 Comments:

At torstaina, 11 tammikuuta, 2007, Anonymous Anonyymi said...

Siis tarkoitatto että jalkapalloa pelattiin lasten nähden?

Iljettävää.

Minusta jalkapallon palaaminen edes samassa perheessä missä on alle 7 vuotiaita pitäisi olla huostaanotto peruste ja katsomoon viemisestä pitäisi laittaa sama tuomio kuin raiskauksesta muutoinkin. Turmella nyt joukkueurheilulla lapsip.

Hyi helvetti.

 
At torstaina, 11 tammikuuta, 2007, Blogger Hanna Kopra said...

Petja... ToPo on koripallojoukkue. :) Mutta iljettävää, kyllä.

 
At torstaina, 11 tammikuuta, 2007, Blogger Hanna Kopra said...

En.

 
At lauantaina, 13 tammikuuta, 2007, Anonymous Anonyymi said...

Öyristyttävää ja kuvoittavaa tuollainen.

Minusta pitäisi olla sääntö joka kieltäää alle 21-vuotiaita tulemasta huoneistoon tai tilaan, jossa harjoitetaan joukkueurheilua, näille lajeille ei saisi makssa valtion osuuksia eikä näyttää Suomessa ennen kello 23 ja jälkeen 04.

Sanomalehdille voitaisiin säätää erillinen urheiluvero, niin että lehden hintaan tulee yhtä suuri veron korotus, mitä sen sisällöstä on urheilua ja ainoastaan hävinneitten kuvia saisi julkaista.

 

Lähetä kommentti

<< Home