Säädöt sekaisin

Säädöt sekaisin on blogi (ei enää pelkkä kokeilu). Me emme elä suppeassa maailmassa ja sanavapaus on aseemme, joten aiheet ovat varsin vapaita. Eiran demarina ja Erkki Vauramon suurena ihailijana kannatan avointa keskustelua ja mielipiteiden kirjoa. En lähde suureen itsesensuuriin, mutta yritän olla loukkaamatta omaa yksityisyydensuojaani.

maanantaina, tammikuuta 15, 2007

Uskon asioita

...ja vähän jostain kuultuakin. Sattuipa niin, että ensin lauantaiaamuna Päivi Räsänen oli RadioPeilissä äänessä.

Aamupöhinöissä silmärähmät sai räpsähtämään ajatukset homoudesta.

Se meni jotenkin näin: Kyllä se tuntuu myös siltä, että homoutta käytetään myös poliittisena aseena ja mm. televisossa kun näytetään niin paljon näitä... homo-ohjelmia.

Eli että ilman vaikkapa telkkaria homoja ei vaan olisi olemassa. Ja siksi niitä (homoja) voi vastustaa, koska se on meedian luoma epänormaalitila. Plus vielä ihan kauheeeeta. Ja silti jo aikaa ennen telkkaria asia on osattu ottaa esille. Vuodesta, vuosikymmenestä ja -sadasta toiseen (-tuhansista sitten puhumattakaan) sama vanha virsi ja kummastelun aihe. Min en jak-sa!

Ensimmäisenä ajattelin, että "niin niitä aamuhartauksiakin, että mitäs ne sitten on?", sillä miksi näytetään vain joidenkin hartauksia? Miksei kaikkien? Tai miksi mitään?!

Ok. Myönnyn vatvomaan asiaa. Jos homoseksuaaleja ei kuuluisi olla, niin miksi Herra päästää niitä alvariinsa syntymään?! Kuten myös vammaisia tai ties ketä. No kun me ollaan niin syntisiä, niin syntisiä.

Noooo... Siis mitkä kaikki asiat nyt siis taas olikaan syntiä? Kenen listaa tässä(kin) asiassa tulisi noudattaa? Homma menee vaikeaksi, myös perustella.

Sitten lauantaina ravintola Sävelen brunssilla tuli selailtua toista iltapäivälehden viikonloppuliitettä. Anne Pohtamo. Ihan hyvin säilynyt nainen ja siitä voidaan olla Annen kanssa samaa mieltä, ettei George W. Bush ole toiminut kovin kristillisesti, noin kovana kristittynä, omalla valtakaudellaan.

Mutta, se meni joten näin: Ei ihminen voi polveutua mistään ameebasta tai apinasta, koska ihminen on niin moniselitteinen ja jaaddi jaadi jotain. Niin. Silloin oli ihan pakko alkaa mouhuamaan. Min en kes-tä!

Minulla ei ole koskaan ollut ongelmaa ajatella, että esiesiesiesiesiesiesiesiesiesiesiesiesiesiesi-isäniäiti ja tämän lauma ovat olleet apinoita tai vielä kaukaisemmat jotain esi-isät "selkärangattomia ameeboja". Siitä on NIIIIIIIIIN kauan, ettei asia tunnu minusta ällöpöllöltä tai ...ihan kauheelta.

Paljon omalle minäkuvalle tai jollekin on ollut työstettävää siinä, että Eemeli-isoisä ajoi vaimonsa ulos talvipakkasella ja lapset pakenivat ulkohuussiin.

kuvat: täältä ja täältä

Tunnisteet: , , ,