Säädöt sekaisin

Säädöt sekaisin on blogi (ei enää pelkkä kokeilu). Me emme elä suppeassa maailmassa ja sanavapaus on aseemme, joten aiheet ovat varsin vapaita. Eiran demarina ja Erkki Vauramon suurena ihailijana kannatan avointa keskustelua ja mielipiteiden kirjoa. En lähde suureen itsesensuuriin, mutta yritän olla loukkaamatta omaa yksityisyydensuojaani.

maanantaina, tammikuuta 22, 2007

Protestiäänet

Viime eduskuntavaaleissa moni antoi nk. protestiäänen. Ja todella monen protestiääni meni Tony Halmeelle.

Minä ymmärrän protestiäänen antamisen ja siihen pitääkin olla oikeus. Sitä minun on taas vaikeampi ymmärtää, että sen antaa jollekulle, jonka sen alan osaaminen ja kenties motivaatiokin on kyseenalaista.

Samalla minusta on todella ikävää, että kaikki ne, jotka äänensä antoivat protestina tai vitsinä Tony Halmeelle ovat joutuneet joko pettymään tai ...no mitä muutakaan siitä voi seurata. Kuin pettymys. Sillä jos Lasse Virénkin pärjää hajuttomana ja mauttomana sekä täysin aikaansaamattomana eduskunnassa, niin miksei Tony Halmekin olisi voinut olla tömppäilemättä.

Sillä toiko sekään ääni/äänestämässä käynti nyt yhtään mitään muuta kuin keltaisenlehdistön toivoman määrän (ja vähän ylikin) lööppejä? Ajoiko kukaan sitä Sinun asiaasi? Pääsikö se Pienen Ihmisen ääni lainkaan kuuluviin? Otettiinko se tosissaan?

Sikälikin Tony Halmeen kansanedustaja ura ja sen päättyminen olivat ikäviä, että moni joka kenties äänesti ensimmäistä kertaa (tai pitkästä aikaan taas) ei välttämättä koen mitään intoa äänestää tulevissa vaaleissa. Tosin nyt voisi jo valita vähän... raskaammilla syillä sen oman ehdokkaansa.

Kuva: täältä

Tunnisteet: , , , ,

4 Comments:

At tiistaina, 23 tammikuuta, 2007, Anonymous Anonyymi said...

Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

 
At tiistaina, 23 tammikuuta, 2007, Anonymous Anonyymi said...

Minä lupasin harkita tämän vaalikauden... Nyt näyttää siltä että minun uskoni demokratiaan on mennyt.

 
At keskiviikkona, 24 tammikuuta, 2007, Blogger Hanna Kopra said...

Mutta Petja... Miten tässä niin on päässyt käymään? Elä anna kuin koetella itseäsi.

 
At keskiviikkona, 24 tammikuuta, 2007, Anonymous Anonyymi said...

Siis sellaisillakin ihmisillä on äänioikeus, joiden mielestä Matti Vanhanen kelpaa pääministeriksi?

Minä en kelpuuttaisi sitä ruunaksi ruusutarhaani.

 

Lähetä kommentti

<< Home